Rekuperácia Recuair DC40 šetrí vaše peniaze, ale aj životné prostredie. S jej nasadením vetráte váš priestor s účinnosťou až 94 %, a to aj pri vonkajšej teplote od -15 °C. Pritom na to míňate len 10-20 W elektrickej energie.

Princíp činnosti

Jednotka nepretržite vymieňa vydýchaný vzduch v miestnosti za čerstvý a tým výrazne znižuje koncentráciu škodlivín, množenie a tvorbu plesní, vírusov, baktérií, roztočov, alergénov. Prispieva tak svojou prevádzkou k zdravému životnému štýlu. Hluk zvonka necháte pri tomto nepretržitom vetraní vonku.

Aj pri tuhých mrazoch bude jednotka DC40 privádzať vzduch v takmer rovnakej teplote, ako máte aktuálne v miestnosti. V lete táto rekuperácia privádza zvonka čerstvý vzduch, ale horúčavu necháva za oknami. Aktívne síce nechladí, ale vďaka automatickému bypassu (obtoku) dokáže v letných mesiacoch priviesť chladnejší nočný vzduch, alebo funguje optimálne s klimatizáciou.

Zdroj: Recuair

Hodí sa do každého interiéru

Viditeľná časť jednotky DC40 má moderný nadčasový dizajn, vybavená je aj farebným RGB LED podsvietením s nočným teplým bielym svetlom. Vnútorný kryt jednotky sa dá nafarbiť alebo je možné naň zavesiť obraz. Táto rekuperácia tak neruší dizajn vašej miestnosti.

Zdroj: Recuair

Spôsob ovládania

Prevádzka je plne automatická, a to podľa meranej koncentrácie CO2. Jednotka si sama stráži kvalitu vzduchu a postará sa o všetko. Výsledkom je váš spokojný spánok a aj život vo vlastnom byte.

DC 40 jednoducho ovládate pomocou mobilnej aplikácie, takto volíte režim prevádzky, farbu RGB podsvietenia, nastavujete dovolenkový režim, prípadne ju môžete vypnúť. Jednotka DC 40 má napojenie na domácu Wi-Fi sieť a cez internet je pripojená na cloud, kde môžete naplno využiť ďalšie funkcie, ako je napríklad časovač s týždenným programom, nočným režimom a podobne, existuje tiež diaľkový ovládač s infračerveným ovládaním.

Ušetrite až 5 %

Aby sme vám nákup rekuperácie Recuair ešte viac zatraktívnili, uplatnite si kód TOUCHIT, zadáte na www.recuair.com, počas objednávky v časti Vaša správa, získate dodatočnú exkluzívnu zľavu 5 % na kúpu nového zariadenia.

Inštalácia

Inštalácia jednotky trvá okolo dvoch hodín, jej súčasťou je aj jadrové vŕtanie. Celá inštalácia prebieha len z interiéru. Inštalačný otvor v stene má priemer 280 až 290 mm, ideálna hrúbka steny je od 355 mm. Tvar vnútorného krytu je obdĺžnikový s rozmermi 425 × 455 mm. Jeho hĺbka je 105 mm. Všetko sa inštaluje zvnútra miestnosti a jednotku tak pokojne nainštalujú montážnici aj na 13. poschodí. Po inštalácii zostane po robotníkoch čisto.

Zdroj: Recuair

Výhody Recuair

Výhodou riešenia od Recuair v porovnaní s konkurenciou je práve vyššia účinnosť, nižšia hlučnosť, optimalizácia vnútornej vlhkosti, plne automatická prevádzka, nadštandardné funkcie a vďaka pripojeniu na cloud aj vzdialené ovládanie, monitoring a servis. Keďže výrobca si je svojím zariadením na 100 % istý, na rekuperáciu poskytuje záruku až 5 rokov. To u konkurencie nedosiahnete. Predpokladaná životnosť zariadenia je až 25 rokov.

Ďalšou výhodou je vysoká účinnosť použitých filtrov, a to je dôležité hlavne v súčasnom období, keď majú alergici a astmatici bez účinnej filtrácie vzduchu problém s dýchaním. Filtrácia čerstvého vzduchu sa realizuje s protipeľovými filtrami triedy M5/ePM10-50 alebo sú použité filtre s aktívnym uhlím na zníženie zápachu z vonkajšieho prostredia.

Ušetrite pri nákupe

Dôležité je pripomenúť, že pre zariadenia od Recuair je možné uplatniť nákup aj s využitím dotácie OBNOV DOM alebo ZELENÁ domácnostiam. Viac informácií nájdete na stránkach https://zelenadomacnostiam.sk a https://obnovdom.sk. Tieto dotácie využilo v prípade nákupu zariadenia od firmy Recuair už viacero zákazníkov na Slovensku a výrobca vám poskytne všetky potrebné dokumenty k žiadosti o schválenie dotácie.

Jednotka Recuair DC40 je vyvinutá a vyrába sa v Českej republike, redakcia TOUCHIT navštívila výrobné priestory tejto firmy a potvrdzujeme vysokú kvalitu výroby. Na vývoji jednotky sa podieľalo aj ČVUT.

Ušetrite až 5 %

Aby sme vám nákup rekuperácie Recuair ešte viac zatraktívnili, uplatnite si kód TOUCHIT, zadáte na www.recuair.com, počas objednávky v časti Vaša správa, získate dodatočnú exkluzívnu zľavu 5 % na kúpu nového zariadenia.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.