Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

O tom, že smartfóny sú neoddeliteľným spoločníkom mnohých ľudí snáď ani netreba pochybovať a podobne, ako si dnes objednávate cez aplikáciu odvoz, alebo donášku jedla, tak si dokážete na pár kliknutí nájsť rôznych remeselníkov. Aplikácií pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS s týmto zameraním je hneď niekoľko. Zamerali sme na spôsob, akým fungujú.

Zdieľaná ekonomika napreduje a mení zvyklosti ľudí

V súčasnosti sa čoraz častejšie skloňujú výrazy ako zdieľaná ekonomika, a to najmä so spomínanými odvozmi. Rôzne alternatívne taxislužby výrazne zmenili spôsob, ako sme boli zvyknutí na fungovanie taxislužieb a spôsobili v tomto segmente doslova revolúciu. Niečo podobné možno čaká aj poskytovateľov rôznych remeselných služieb, a to aj napriek tomu, že tento segment je veľmi rôznorodý.

Ak ste nedávno hľadali napríklad mytí oken v Praze, prípadne ste potrebovali poupratovať po maľovke či s vyprataním pivnice, možno ste ani nevedeli kde začať. Ak by ste ale mali stiahnutú niektorú z aplikácií zameraných na remeselníkov, podľa vašej lokality a požadovanej kategórie by ste ľahko našli jeden či dva páry šikovných rúk, ktoré by vám s vyššie spomenutými činnosťami ochotne pomohli.

Umývanie okien na budoveZdroj: elements.envato.com
Umývanie okien na budove

Hľadanie šikovného remeselníka podľa referencií

Pri hľadaní remeselníkov však nie je dôležitá iba otázka, kde ich nájsť, ale aj to, či poskytnú kvalitne odvedené služby za primerané ceny. Napríklad vodár Bratislava, ktorý pracuje kvalitne a má voľnejší kalendár, to je ako hľadať ihlu v kope sena. V aplikácii však hneď uvidíte nielen to, kedy by mohol prísť, ale aj koľko si účtuje a tiež, aké dostal hodnotenia od iných zákazníkov. Dokonca práve pozitívne referencie zavážia častokrát viac ako nízka cena.

Aplikácia v mobileZdroj: elements.envato.com
Aplikácia v mobile

Keď si už vyhliadnete remeselníka, stačí mu cez aplikáciu napísať a dohodnúť detaily zákazky. Kontaktovať samozrejme môžete aj viacerých naraz a potom si vybrať napríklad aj podľa štýlu komunikácie. Výhodou je tiež množstvo kategórií a často tisíce remeselníkov na jednom mieste. Nezáleží teda na tom, či bude hľadať niekoho, kto vám na strechu položí asfaltové šindle, záhradníka, alebo maliara, cesta ku šikovným majstrom vedie práve cez aplikáciu vo vašom smartfóne. Zostáva už teda len stiahnuť si niekoľko aplikácií tohto razenia na vyskúšanie.

Značky: