Rozmernejší, ale stále prenosný.

Taký je najnovší model reproduktora Go + Play, ktorý je dostať v dvoch farbách, čiernej a sivobielej. Reproduktor je určený na ozvučenie veľkej obývačky. K nemu sa dá pripojiť ešte jeden takýto model a môžete si rozšíriť stereo zvuk a získať ešte vyšší výkon. Oceľová konštrukcia nad reproduktorom je nielen dizajnovým prvkom. Za túto časť ho môžete zároveň jednoducho prenášať. Vrchná strana má ovládacie prvky. Päť LED diód zobrazuje stav akumulátora, no sú tu aj ďalšie podsvietené prvky. Na párovanie cez Bluetooth, vypnutie reproduktora a pozastavenie hudby. Škoda, že tlačidlá na ovládanie hlasitosti nie sú podsvietené. Dajú sa však rýchlo nahmatať, nakoľko ich symboly sú reliéfne. Audiosystém pozostáva zo štyroch meničov. V zostave sú dva výškové meniče na okrajoch a dva basové v prednej časti. V prednej časti je zároveň systém duálnych mikrofónov, cez ktoré sa dá telefonovať. Konektory sú umiestnené v zadnej časti. Tu je aj napájací konektor, aby sa dal nabiť vstavaný akumulátor. Dopĺňajú ho audiovstup a USB konektor na nabíjanie zariadení. Nabíja v režime 5 V/2,1 A. V prípade prehrávania hudby je prúd znížený na 0,5 A.

Technológia TrueStream nie je v prípade reproduktora od Harman/Kardon prekvapením. Túto vlastnú technológiu implementuje do svojich bezdrôtových zariadení na zlepšenie prenosu zvuku. Jednak si zvuk zachováva svoju kvalitu v dostupnom frekvenčnom spektre a navyše pri prechádzaní skladbami eliminujete nechcené pauzy. Hudobne reproduktor zvládne poriadne zaťaženie. Je vhodný na oslavy a akcie, kde potrebujete vytvoriť poriadnu atmosféru. Basy sú silné a dynamické. Možno miestami až príliš silné. Ocenili sme však vykreslenie stredov. Tie sú naozaj detailné a budete pri nich počuť aj jemné zvukové tóny, ktoré sa v skladbách nachádzajú. Výšky nie sú tlmené, možno by mohli byť aj prieraznejšie. Celkovo ale dostanete z reproduktora zvuk, ktorý už nebudete musieť korigovať cez ekvalizér a to sme si cenili najviac. Je to aj vďaka dvojitému systému zosilňovača. Ten je totiž pre výškové a basové meniče samostatný.

Detail zadnej časti reproduktora Harman/Kardon Go+Play

Detail zadnej časti reproduktora Harman/Kardon Go+Play

Hodnotenie:

+ silná konštrukcia, vysoký výkon, pamäť na 3 BT zariadenia, vyvážený zvuk
– diskutabilná realita s párovaním dvoch modelov

Cena: 299 EUR
Zapožičal: www.harmankardon.sk

Verdikt

Harman / Kardon Go+Play je najväčším modelom v teste a toto je už iná liga. Ozvučí väčšie priestranstvo, dá sa použiť aj na telefónne konferencie a ešte aj dobre hrá.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreHarman / Kardon Go+Play
Typ2.1
Celkový výkon RMS [W]4 × 25
Frekvenčný rozsah [Hz]40 ÷ 20 000
Aux ináno
Bluetooth4.1
Výstup na slúchadlánie
USB port na dobíjanieáno
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]8
Vyhotovenieplast, kov
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku4/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon4/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016 ako súčasť veľkého testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Reproduktory na chatu a turistiku: JBL Charge 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.