Hudobná vecička pre mladých alebo turistov.

Vylepšená verzia reproduktora Clip má zmenený dizajn, ktorý je odolnejší. A nielen to. Zmenila sa karabína na pripevnenie k batohu, nohaviciam alebo inému objektu. Keďže je zväčšená a konštrukčne nie je zapustená do tela, dá sa variabilnejšie uchytiť. Predná časť je krytá látkovým povrchom. Má certifikáciu IPX7, takže sa dá ponoriť do vody, opláchnuť a keď vám spadne do potoka, nič vážne sa mu nestane. Treba ho však vytiahnuť a čo najskôr zbaviť vody. Clip 2 je mono reproduktor, no ak máte dva, dajú sa spojiť a rozšíriť tak zvukový výkon. V tomto prípade vidíme prepojenie reálnejšie, najmä pre dobre nastavenú cenu. Audiokábel je pevnou súčasťou, prepojenie môže byť aj cez Bluetooth. Vtedy budete môcť z reproduktora aj telefonovať. Ovládanie je po jeho obvode a tlačidlá sú zapustené dovnútra. Gumové výlisky znázorňujú ich umiestnenie. Konektor micro USB je chránený gumovým krytom.

Clip 2 je rozhodne pekný nápad a poskytne lepší hudobný výkon ako hociktorý reproduktor priamo na telefóne alebo tablete. Ideálny je na jednoduché ozvučenie počas turistiky. Prekvapení sme boli rezonanciami basov. O tie v tomto prípade určite neprídete a zároveň budete mať prenikavé stredy. Toto je model, kde sa nehrá na prvotriednu kvalitu, ale na dobrý a výkonnejší zvuk, a to sa podarilo.

Hodnotenie:

+ vyhotovenie a karabína, odolnosť IPX7, plná výbava, možnosť spojenia s druhým reproduktorom, cena
– rezervy v oblasti zvuku

Cena: 59 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt

Mono reproduktor JBL Clip 2 je vhodný na nosenie vonku. Je odolný a dá sa ľahko kamkoľvek pripnúť. Celkovo sa tento „puk“ dobre ovláda a ak máte dva, dajú sa zapojiť do seba na zosilnenie hudobného výkonu.

Prehľad parametrov a hodnotenia:

Označenie reproduktora / Technické parametreJBL Clip 2
Typ1.0
Celkový výkon RMS [W]3
Frekvenčný rozsah [Hz]120 ÷ 20 000
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
USB port na dobíjanienie
Telefonovanieáno
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Výdrž na akumulátor [hod.]8
Vyhotovenieplast
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku2/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016 ako súčasť veľkého testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.