Hodinky, ktoré pripomínajú hernú retro konzolu.

Možno ich nosiť na ruke, čo ich zjavne odlišuje od mnohých iných konzol na hranie starších hier. Tie síce boli prenosné a boli to vreckové zariadenia, no málokedy existovali v takejto forme. Za nápadom stojí Jason Rogers, ktorý plánoval vo svojej kampani vybrať 35 000 USD. V čase písania tohto článku prekonala zbierka hodnotu 60 000 USD a v zostáva ešte 18 dní do ukončenia kampane.

Hodinky, respektíve akási kópia hernej konzoly Nintendo Game Boy, pripomínajú skladateľné telefóny, respektíve niekdajšie staršie telefóny označované aj ako véčka. Hlavný rozdiel je v tom, že túto konzolu budete môcť nosiť na zápästí. Zariadenie bude komunikovať s Bluetooth a obsahuje 1,5 MB operačnej pamäte a 8 MB externú pamäť. Použitý je procesor Dialog DA14706, ktorý je postavený na architektúre Arm Cortex M33.

retro gaming watchZdroj: Jason Rogers / Kickstarter

Na displeji s rozlíšením 320 × 320 px a obnovovacou frekvenciou 60 Hz sa budete môcť zahrať množstvo starých hier, ktoré sú emulované napríklad cez DOS. Ako vidno na obrázkoch, rozhranie na ovládanie využíva aj klasický prvok D-Pad. Nápad je to rozhodne zaujímavý. V budúcnosti však môže naraziť na slabšiu podporu zo strany autora alebo podporovateľov projektu. Komunikácia na úrovni Bluetooth môže byť univerzálnym spôsobom, no smartfóny budú potrebovať špecializovanú aplikáciu na komunikáciu s hodinkami.

Zdroj: Tom’s Hardware, Jason Rogers

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.