Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Revolut predstavila svoju európsku banku pre klientov aj na Slovensku. Zákazníci na Slovensku, ktorí prejdú na Revolut Bank, budú mať teraz svoje vklady chránené.

Revolut, celosvetovo pôsobiaca finančná platforma s 15 miliónmi zákazníkov, dnes na Slovensku využila svoju špecializovanú európsku bankovú licenciu. Zákazníci, ktorí prejdú na Revolut Bank budú môcť využívať doplnkové služby. Ich vklady budú chránené.

Slovenskí užívatelia môžu jednoducho prestúpiť na Revolut Bank a to niekoľkými kliknutiami v aplikácii. Tento proces zákazníkom potrvá iba pár minút.

Rýchlo rastúci fintech Revolut, ktorý na Slovensku využívajú desiatky tisíc zákazníkov, je presvedčený, že vkladové účty popri širokej škále ďalších produktov a služieb, poskytnú tunajším zákazníkom ešte viac kontroly, pridanej hodnoty a bezpečnosti ako tradičné banky.

Virgilijus Mirkės, výkonný riaditeľ Revolut Bank hovorí: „Revolut je momentálne najrýchlejšie rastúcou fintech spoločnosťou v Európe, pretože vo všetkom čo robíme kladieme zákazníka na prvé miesto. Náš produkt je špičkový, nemáme žiadne skryté poplatky a neustále budujeme nové a inovatívne finančné produkty.“

„Spustenie banky na Slovensku poskytne našim zákazníkom vyššiu úroveň bezpečnosti a dôvery a umožní nám v blízkej budúcnosti uviesť na trh množstvo ďalších nových produktov a služieb,“ pokračuje Mirkės.

K dnešnému dňu skupina Revolut získala investície v hodnote takmer 1 miliardy dolárov a jej posledná uvádzaná celková valuácia bola 5,5 miliardy dolárov. Za 5 rokov existencie prilákal Revolut viac ako 15 miliónov zákazníkov po celom svete.

V minulom roku spoločnosť Revolut uviedla na trh svoju špecializovanú banku v Poľsku a Litve a začala ponúkať konkurencieschopné úverové produkty v oboch krajinách. Špeciálna banková licencia umožňuje Revolut Bank poskytovať obmedzené bankové služby prostredníctvom aplikácie Revolut spolu s radom finančných služieb a produktov, ktoré sú poskytované inými spoločnosťami z Revolut Group.

Pri používaní aplikácie Revolut zákazníci presne vidia, koľko peňazí za daný mesiac utratili za jedlo v reštauráciách alebo nákupy potravín. Pre tieto kategórie si môžu vo svojej aplikácii nastaviť limit výdavkov. V aplikácii taktiež môžu jednoducho spravovať pravidelné poplatky, okamžite posielať alebo vyžadovať peniaze od svojich priateľov, či zaokrúhľovať ich platby kartou s ušetrením rozdielu. Zákazníci Revolut môžu tiež využívať celosvetové platby a prevody na globálnej úrovni bez skrytých poplatkov, držať a zamieňať peniaze do 29 mien a pomocou aplikácie ich okamžite posielať priateľom či rodine.

Značky: