Podmanivý zvuk je ešte dostupnejší.

Slúchadlá od Bose sú zárukou nielen kvalitného zvuku a spoľahlivosti, ale aj neskutočne efektívneho ANC, ktoré je pre ne charakteristické. V mojom aktuálnom rebríčku najlepších slúchadiel na trhu sa na prvom mieste stále nachádza model s označením QuietComfort Ultra Earbuds, ktorý ale patrí do vyššej cenovej kategórie. Preto oceňujem, že v Bose sa rozhodli charakteristický zvuk spolu s ďalšími výhodami priniesť aj do nižšej cenovej kategórie, kde sa nachádza testovaný model QuietComfort Earbuds.

Pokým pri modeli Ultra som tvrdil, že som nepočul lepšie hrajúce slúchadlá do uší, tak QuietComfort Earbuds s pokojným svedomím zaradím hneď za tento model. Hoci sa tieto slúchadlá už na prvý pohľad javia ako jasná voľba, spomeniem niektoré prvky výbavy a konštrukčné riešenia, ktorými sa odlišujú od konkurencie.

Bose QuietComfort EarbudsZdroj: TOUCHIT
Bose QuietComfort Earbuds

Nedávnom som testoval aj nové Google Pixel Buds Pro 2, ktoré síce v niektorých oblastiach zaostávajú za QuietComfort Earbuds, ako napríklad pri ANC alebo reprodukcii hlbokých tónov, ale tieto slúchadlá sú neskutočne malé a rovnako aj ich nabíjacie puzdro. Toto budú práve oblasti, ktoré možno zavážia pri výbere napríklad aj QuietComfort Earbuds.

V každom prípade sú tieto slúchadlá vybavené skutočne efektívnym ANC, sú pohodlné a stabilné, ponúkajú 9 hodín prevádzky a ďalších 18 hodín v dobíjacom puzdre. Súčasťou výbavy je aj Bluetooth 5.3 s podporou pripojenia až dvoch zariadení súčasne. Slúchadlá ponúkajú dotykové ovládanie, bezdrôtové nabíjanie, priestorový zvuk, sú odolné voči vode a potu na úrovni IPX4. 

Bose QuietComfort EarbudsZdroj: TOUCHIT
Bose QuietComfort Earbuds vľavo

Balenie a konštrukcia 

Súčasťou predajného balenia sú samotné slúchadlá, nabíjacie puzdro, kábel USB-C (USB-A na USB-C), náhradné nadstavce (malé, stredné a veľké ušné koncovky a stabilizačné pásky pre každé slúchadlo) a bezpečnostný list. Ako som však už spomenul, tak slúchadlá QuietComfort Earbuds sú o poznanie väčšie, ako väčšina slúchadiel na trhu, čomu je prispôsobené aj nabíjacie puzdro. Osobne mi to nevadí, pretože slúchadlá sedia v ušiach veľmi dobre, sú ľahké a nakoľko Bose muselo svoju technológiu “niekam umiestniť”, tak slúchadlá a nabíjacie puzdro sú o niečo väčšie. To však nemá žiadny vplyv na extrémne komfortné používanie a ďalšie prvky výbavy.

Bose QuietComfort EarbudsZdroj: TOUCHIT
Bose QuietComfort Earbuds

Batéria a nabíjanie

Počas testovania som nemal možnosť otestovať plný potenciál výdrže batérie, nakoľko QuietComfort Earbuds ju majú skvelú. Samotné slúchadlá dokážu hrať na jedno nabitie až 8,5 hodiny, čo stačí na celý pracovný deň, avšak nabíjacie puzdro s bezdrôtovým nabíjaním ponúka ďalších až 18 hodín počúvania. Nabíjanie v prípade potreby by nemalo presiahnuť 1,5 hodiny. Okrem káblového nabíjania nechýba ani bezdrôtové.

Odolnosť a používanie

Slúchadlá QuietComfort Earbuds majú odolnosť na úrovni IPX4, čiže sú odolné voči vode a potu. To znamená, že sú vhodné aj na športovanie. Pre čo najvyššiu stabilitu sú vybavené pomocnými stabilizátormi a dobre tvarovanými nadstavcami, ktorých veľkosť si môžete vybrať z priložených rozmerov. So stabilitou v ušiach som nemal žiadne problémy, ani pri aktívnom pohybe. 

Bose QuietComfort EarbudsZdroj: TOUCHIT
Bose QuietComfort Earbuds

Zvuk a ovládanie

Všetky slúchadlá na trhu majú svoj charakteristický zvukový prejav. Nebudem sa tajiť tým, že práve na zvuk slúchadiel od Bose mám slabosť, pretože je skvelý. Je realistický, podmanivý a jemne pulzujúci. Všetky tóny sú zrozumiteľné pri akomkoľvek žánri. Bose je jednou z mála spoločností, ktorá dokáže vybaviť svoje slúchadlá skutočne plným zvukom s výraznými a zároveň mäkkými basmi, ktoré nepotláčajú ďalšie frekvencie.

Všetkému je rozumieť a je jedno, či máte zapnuté ANC, Aware alebo sú tieto režimy vypnuté. Zároveň si môžete pustiť jazz, alebo akýkoľvek iný žáner od popu až po deathcore pokojne aj s prvkami subbasu.

Bose QuietComfort EarbudsZdroj: TOUCHIT
Bose QuietComfort Earbuds

Počas používania som sa nestretol so žiadnymi problémami s konektivitou alebo problémami spojenými s ovládaním. Funkcia Hands-free fungovala bezproblémovo, avšak mierne neisto sa slúchadlá správali počas multipont pripojenia, keď prepínanie medzi zariadením nebolo najistejšie, ale fungovalo.

Malú kritiku si však slúchadlá zaslúžia. Pokým ANC je na veľmi vysokej úrovni, tak k ambientnému režimu mám výhrady. Pri porovnaní s kvalitou ANC mi napadá iba myšlienka, či s týmto režimom vôbec v Bose počítali, pretože funkcii ANC siaha tak maximálne po kolená. Ambientný režim – Aware – samozrejme prepúšťa zvuk k poslucháčovi, ale je pomerne slabý, čo sa týka hlasitosti, avšak zvuk neskresľuje, čo na druhej strane oceňujem. Môžem sa však iba domnievať, či tento malý nedostatok neopraví niektorá z budúcich aktualizácií, pretože by to pre Bose nemal byť žiadny problém. 

Mobilná aplikácia

Pri kvalitných slúchadlách s množstvom funkcií sa nezaobídete bez mobilnej aplikácie. V prípade Bose ide o aplikáciu Bose QCE, ktorá je navrhnutá špeciálne pre slúchadlá QuietComfort. Jej súčasťou sú rôzne možnosti nastavenia nielen zvuku, ale aj ovládacích prvkov od ovládania ANC, nastavenia ekvalizéra, nastavenia dotyku alebo napríklad aj zistenie, ako dlho vám vydržia slúchadlá hrať. 

Záver

Bose opäť nesklamalo. Model QuietComfort Earbuds ponúka všetko, čo si môže aj náročný poslucháč želať. Počnúc kvalitným zvukom, vysokoefektívnym ANC, dlhou výdržou, prepracovanou aplikáciou a spoľahlivosťou, ale aj spoľahlivým dotykovým ovládaním, tieto slúchadlá predstavujú model, ktorý síce vo vrecku nohavíc pre jeho rozmery budete cítiť, ale na druhej strane oceníte kvalitný zvuk a vysoký komfort, ktorý je charakteristický práve pre slúchadlá od Bose. 

Slúchadlám QuietComfort Earbuds dávam Tip redakcie za kvalitu zvuku, efektívne ANC a vysoký komfort.

TIP REDAKCIE

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreBose QuietComfort Earbuds
TechnológieBluetooth 5.3, IPX4, SBC, AAC, Duálne pripojenie
Veľkosť meniča [mm]
Odhlučnenie/režimyEkvalizér, ANC, odstránenie šumu pri volaní, režim transparentnosti
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]
HmotnosťCelkovo: 47 g
Rozmery nabíjacieho puzdra
NabíjanieUSB-C, bezdrôtové nabíjanie
Výdrž batérie [hod.]až 27 hodín s nabíjacím puzdrom
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]199,00

Zapožičal: BaSys.sk

Cena: 199 eur

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.