Dreame vyrába robotické vysávače aj pre Xiaomi.

Na slovenskom trhu je nový výrobca robotických vysávačov. Nazýva sa Dreame a na trhu je od roku 2015. Pokiaľ prvýkrát počujete meno tejto značky, vedzte, že od roku 2017 je súčasťou ekosystému značky Xiaomi. Dreame pre tohto čínskeho giganta vyrobilo viacero vysávačov a to vrátane modelu Xiaomi Robot Vacuum X10+, ktorý patrí aj dnes k absolútnej špičke medzi robotickými vysávačmi.

Dreame sa v rámci robotických, ale aj tyčových vysávačov zameriava na výskum a vývoj a disponuje viac ako 150 patentmi v oblasti čistiacich technológií. Spoločnosť získala viacero ocenení Red Dot Design Award nebo Golden Pin Design Award.

Nie je preto prekvapujúce, že Dreame chce presadiť aj vlastnú značku a oficiálny vstup na slovenský trh je toho dôkazom. Dreame aktuálne predáva svoje robotické vysávače (a tyčový vysávač) cez obchod Alza.sk, avšak v budúcnosti by sa mal počet oficiálnych predajcov na Slovensku rozšíriť.

DreameBot D10 PlusZdroj: TOUCHIT
DreameBot D10 Plus

Ako je to s reklamáciami, servisom a náhradnými dielmi?

Alza takisto rieši reklamácie a servis vysávačov – samozrejme, týka sa to iba tých vysávačov, ktoré boli zakúpené v Alze. Náhradné diely a príslušenstvo zatiaľ v Alze dostupné nie sú, avšak do konca tohto roka by sa to malo zmeniť. Príslušenstvo si môžete zakúpiť cez sieť Allegro, na spustenie slovenskej verzie tohto e-shopu zatiaľ čakáme.

S vysávačom značky Dreame mám dlhodobé skúsenosti. Model DreameBot Z10 Pro používam dva roky a som spokojný. V dobe jeho uvedenia na trh išlo o jeden z najlepších robotických vysávačov z hľadiska pomeru cena/výbava.

DreameBot D10 PlusZdroj: TOUCHIT
DreameBot D10 Plus

Testujeme DreameBot D10 Plus

V redakcii aktuálne testujem vysávač DreameBot D10 Plus, ktorý ponúka sací výkon 4000 Pa, funkciu robotického vysávania a mopovania a vybavený je aj dokovacou stanicou s funkciou automatického vyprázdňovania – túto funkciu považujem za jedno z najlepších zlepšení, ktoré dostali robotické vysávače za posledné roky. Výrazne zvyšuje pohodlie z robotického vysávania.

Recenziu na DreameBot D10 Plus nájdete na webe TOUCHIT.sk v druhej polovici augusta. Tento robotický vysávač je v predaji v Alze za 469,90 eur.

Zdroj: Dreame, vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit