Niektorým sa remaster páčil, iní hovoria, že postavy vyzerajú ako zombíci.

Obe strany majú pravdu, veď sa len pozrite na remaster GTA: The Trilogy – The Definitive Edition. Na druhej strane treba objektívne uznať, že spracovanie dažďa je jedným slovom katastrofálne a aj z hľadiska optimalizácie má hra veľa slabých miest.

Nie je teda prekvapením, že firma oznámila priamo na svojom webe, že bude opravovať chyby a zvýši kvalitu hry, ktorá podľa fanúšikov nespĺňa ich očakávania. Toto je znak toho, že doba sa zmenila a fanúšikovia majú pre vysoko rozpočtové hry významný hlas.

Firmy musia reagovať na ich pripomienky, je tam až príliš veľa peňazí. Predstavte si, že by ste 10 rokov dozadu kritizovali hru, spisovali rôzne petície atď. Tiež je to ale otázka remasterov. Napríklad remaster Need for Speed: Hot Pursuit nebol prijatý s veľkým nadšením. Môžete si síce pozrieť video, kde uvidíte rozdiely, no faktom stále zostáva, že bez tohto videa by ste ich až tak nevideli.

Kto nehral pôvodnú hru, remaster je lahôdka. Kto má pôvodnú hru, remaster mu veľa neprinesie a hovoriť o nejakých ray-traycing odleskoch je viac úsmevné, ako by sme mali túto vec brať vážne. Vyššie rozlíšenie textúr hru asi nespasí. Taký remaster NFS III by bola iná káva, no toto by bolo zložitejšie a pravdepodobne pre firmy nerentabilné. Nehovoriac o tom, že z dnešného pohľadu bola hra prakticky uzatvorená a svet nebol taký voľný, ako dnes, nehovoriac o multiplayerových možnostiach tej doby a dnešnej.

Ďalšia správa sa týka akcie Ubisoftu, ktorá platí do 25.11.2021 a ponúka hru Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory zadarmo priamo na svojom e-shope. Hra, ktorá vyšla v roku 2005 má stále čo ponúknuť a zahráte si ju aj na integrovanej grafike. Kto ešte nemá túto stealth akciu, odporúčame ju vyskúšať aj vďaka tejto akcii.

Zdroj: Rockstar

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.