Rod Draka kraľuje na Slovensku a v Čechách najsledovanejším premiéram v histórii HBO a HBO Max.

Seriál House of the Dragon (Rod draka) debutoval vo svete 22. augusta 2022. Na HBO Max na Slovensku a v Čechách dosiahla premiéra tohto seriálu historicky najväčšiu sledovanosť v rámci všetkých nových seriálov alebo filmov, ktoré boli uvedené na streamovacej platforme HBO.

Lokálne zastúpenie HBO neuvádza konkrétne čísla, avšak tvrdí, že prvá časť seriálu zaznamenala počas prvých 48 hodín po uvedení najviac odsledovaných hodín zo všetkých nových titulov, vrátane filmu The Batman, ktorý mal na HBO Max premiéru tento rok na jar.

Prvá časť seriálu Rod draka bola na HBO Max uvedená v 21 európskych krajinách v severských krajinách, Holandsku, strednej a východnej Európe a na Pyrenejskom polostrove v pondelok o 3 hodine ráno stredoeurópskeho času. Platforma zaznamenala nebývalý záujem už od skorých ranných hodín, ktorý vyvrcholil v pondelok večer.

Rod drakaZdroj: HBO
Rod draka

V 4K HDR kvalite

V Spojených štátoch prilákala premiéra seriálu takmer 10 miliónov divákov na lineárnych platformách a HBO Max a stala sa tak s najväčším počtom divákov pre akýkoľvek nový pôvodný seriál v histórii HBO úplným víťazom.

Desaťdielny seriál na motívy knihy Georgea R. Martina Oheň a krv bude vychádzať počas nadchádzajúcich 9 pondelkov. Odohráva sa 200 rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny a rozpráva príbeh rodu Targaryenovcov. V seriáli hrajú Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel a Rhys Ifans.

Potešiteľné je, že Rod draka si na HBO Max pozriete v 4K HDR kvalite s podporou technológií HDR 10, Dolby Vision a Dolby Atmos. V rovnakej kvalite je od 1. augusta 2022 dostupný aj pôvodný seriál Game of Thrones.

Zdroj: HBO, TechCrunch

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit