Išlo o globálny problém.

Batman je od 18. apríla 2022 v ponuke služby HBO Max na celom svete. V redakcii sme žartovali, že keď sa tak stane, padnú internety – a neboli sme ďaleko od pravdy. Záujem o Batmana bol natoľko veľký, že niektoré platformy tejto služby to neustáli a mali problém s funkcionalitou.

Konkrétne, v redakcii sme zaznamenali problém s aplikáciou HBO Max pre Android TV. Pri pokuse o spustenie streamovania (18. apríla okolo 20:00) aplikácia spadla. Nefunkčnosť aplikácie trvala približne hodinu, pričom aplikácia padala neustále a to bez ohľadu na to, aký titul z ponuky HBO Max sme chceli prehrať. Na totožný problém s aplikáciou pre Android TV sa sťažovalo viacero československých používateľov na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Na problém s funkcionalitou služby upozornili aj ďalší používatelia z celého sveta.

Ostatné aplikácie fungovali

Predpokladáme, že HBO bolo na zvýšený záujem používateľov pripravené – minimálne z hľadiska sieťovej konektivity. Aplikácie pre Samsung televízory a iOS/iPadOS fungovali korektne a to aj vtedy, keď aplikácia pre Android TV neustále padala. Rovnako sa nám podarilo streamovať Batmana cez Chromecast (avšak iba vo Full HD rozlíšení) a cez AirPay (dokonca v 4K HDR). Takýmto spôsobom sme vyriešili problém s dočasne nefunkčnou platformou Android TV.

Zdá sa, že Android TV je pre HBO Achillovou pätou. Šéfka používateľského zážitku v HBO Max, Sarah Lyons, sa pre Protocol vyjadrila, že HBO sa kvôli rastúcej konkurencii (Disney+) poponáhľalo so spustením služby HBO Max aj napriek tomu, že jej aplikácie neboli plne pripravené na verejnú prevádzku v tak veľkom rozsahu.

HBO síce medzičasom uviedlo na trh vynovené aplikácie a Sarah Lyons sa chváli, že služba HBO Max je vďaka novému frameworku stabilnejšia na platforme Roku, resp. je o 50 % rýchlejšia na Android TV ako v dobe amerického štartu služby. Ako však ukázal nový Batman, aplikácia pre Android TV má ďaleko do dokonalosti, a pokiaľ chce HBO Max plnohodnotne konkurovať Netflixu, takéto výpadky, hoci len krátkodobé a iba na jednej platforme, si nemôže v budúcnosti dovoliť.

Zdroj: vlastné, knowtechie, Twitter, Protocol

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit