Ako prvé uvádza výrobca na trh dva nové mikrofóny a mixážny softvér.

Austrálska spoločnosť Røde, výrobca príslušenstva pre nahrávanie zvuku, oznámila spustenie novej divízie Røde X. Jej zameraním budú zariadenia určené na využitie pri streamovaní a hraní hier a okrem hardvéru sa sústredí aj na vývoj softvéru.

Røde X je historicky prvou podznačkou austrálskej spoločnosti. Ako prvú uvedie na trh trojicu produktov – Unify, softvérovú mixážnu platformu navrhnutú špeciálne na streamovanie, dynamický USB mikrofón XDM-100 a kondenzátorový USB mikrofón XCM-50. Výrobca tvrdí, že tento modelový rad vyvíjal viac ako tri roky.

Zdroj: RodeX.com
Røde XDM-100 a XCM-50

Program Unify umožní pomocou jediného rozhrania smerovanie a mixovanie štyroch zvukových zariadení a šiestich rôznych virtuálnych zdrojov zvuku (teda hry, čet, hudba a podobne). Tento softvér bude spoločnosť pridávať bezplatne ku všetkým produktom podznačky Røde X, prípadne ho bude možné získať za predplatné a používať aj so zariadeniami iných značiek.

U mikrofónu XDM-100 výrobca sľubuje „bohatý a prirodzený zvuk vo vysielacej kvalite“, ktorý má dokázať dobre filtrovať prípadný hluk v pozadí, vrátane klikania tlačidiel myši a klávesnice. V prípade XCM-50 zdôrazňuje vysoko detailný“ zvuk.

Divízia Røde X bude mať aj vlastné špecializované oddelenie výskumu a vývoja. Ďalšie zariadenia sľubuje predstaviť už čoskoro.

Zdroj: RodeX.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.