Čoskoro im to umožní nové centrum.

Na trhu sa nachádza množstvo užitočných nástrojov, ktoré ochránia deti a tínedžerov pred nástrahami internetu. K tejto iniciatíve sa teraz pridáva aj Instagram so svojim novým “Rodinným centrom”. Jeho hlavným cieľom je riešiť rastúce problémy spoločnosti v oblasti bezpečnosti a duševného zdravia tínedžerov. Portál AndroidCentral informoval, že sociálna sieť túto novinku predstavila tento týždeň.

Rodinné centrum umožní rodičom získať prehľad o tom, ako ich deti používajú aplikáciu. Okrem toho im umožní aj na diaľku spravovať vybrané funkcie a deťom nastaviť limity používania. Prístupné budú informácie aj o tom, koho a aké účty deti sledujú. Rodičia dostanú upozornenie aj v prípade, že ich dieťa v aplikácii niekoho “nahlási”.

Instagram však nezostal iba pri “kontrole detí rodičmi. Do Rodinného centra zahrnul aj vzdelávacie centrum, ktoré rodičom poskytne užitočné tipy, aby vedeli, ako s deťmi diskutovať o sociálnych médiách. Funkcia Rodinného centra prichádza v čase, keď je Instagram pod paľbou kritiky za poškodzovanie duševného zdravia tínedžerov. 

Aj keď Rodinné centrum nie je zatiaľ dostupné globálne, Instagram dúfa, že ho čoskoro prinesie všetkým používateľom aplikácie. Predpokladáme, že v priebehu niekoľkých týždňov sa objaví aj v našom regióne.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.