Čo tým spoločnosť sleduje?

Donedávna bolo možné nastaviť minimálny limit používania aplikácie na iba 15 minút, no ten sa teraz zdvojnásobil. Avšak aj táto nepatrná zmena môže naznačovať dôležité procesy prebiehajúce v útrobách spoločnosti Meta.

Ešte v roku 2018 spoločnosť pripravila pre “závislých” používateľoch od tejto sociálnej siete funkciu, ktorá im umožní nastaviť časový úsek, po ktorého uplynutí im začnú prichádzať upozornenia, aby si dali od Instagramu oddych. V čase spustenia tejto funkcie bolo možné tento limit nastaviť dokonca aj na 10 minút. Teraz sa však spodná hranica tohto limitu zvýšila až na 30 minút.

InstagramZdroj: GizChina
Instagram – limity používania

Je však vysoko pravdepodobné, že s prijatou zmenou úzko súvisí aj nedávny pokles denných používateľov, ktorí používajú jednu zo služieb spoločnosti Meta. Tento pokles bol pritom zaznamenaný prvýkrát v histórii. Je preto pravdepodobné, že týmto opatrením Meta chce dosiahnuť zvýšenie počtu denných používateľov.

Táto snaha je pritom v rozpore s tým, čo spoločnosť tvrdila v roku 2018. Zdá sa však, že v tom čase išlo Facebooku skutočne o blaho používateľov, no vyzerá to tak, že biznis je teraz prednejší. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.