ROG sa s novou generáciou svojho herného smartfónu poponáhľa.

ROG Phone patrí medzi najznámejšie herné smartfóny na trhu. V redakcii sme testovali jeho prvú generáciu pred takmer 5 rokmi. Táto séria sa už čoskoro dočká nového prírastku – modelov ROG Phone 8 a ROG Phone 8 Pro. Tie prídu na trh už v januári 2024, čo potvrdil aj oficiálny účet spoločnosti na sociálnej sieti weibo. Očakáva sa, že ROG ich predstaví 8. januára na výstave CES 2024.

Portál windowsreport.com v predstihu zverejnil fotografie a technické špecifikácie pripravovaných telefónov. ROG Phone 8 ponúkne 6,78-palcový LTPO AMOLED displej s rozlíšením Full HD+ a obnovovacou frekvenciou až 165 Hz. Samozrejmosťou bude podpora pre HDR10 a ochranné sklo Gorilla Glass Victus 2.

Základom herného telefónu bude procesor Snapdragon 8 Gen 3 v kombinácii s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom v prípade štandardnej verzie, resp. s až 24 GB RAM a 1 TB úložiskom v prípade verzie Pro. Obe verzie dostanú 5500 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania Quick Charge 5.0 s podporou technológie Power Delivery.

ROG Phone 8 (Pro)Zdroj: windowsreport.com
ROG Phone 8 (Pro)

Väčší dôraz na fotografickú výbavu

ROG zatraktívnil aj dizajn telefónu a kompletne upravil spracovanie fotografického modulu. Ten teraz viac pripomína tradičné smartfóny. Zdá sa, že kvalita fotografovania je pre výrobcu dôležitá, čo potvrdzuje aj slepý fototest, ktorý si môžete pozrieť na webe ROG. Po jeho dokončení sa zobrazí fotografia pripravovaných telefónov (viď. titulná fotka tohto článku).

ROG Phone 8 (Pro) bude mať vo výbave 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom Sony IMX890, 13 Mpx ultraširokouhlý senzor a 32 Mpx teleobjektív s 3× optickým zoomom. Selfie fotoaparát bude mať rozlíšenie 32 Mpx.

Uniknuté špecifikácie potvrdzujú odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP68, predinštalovaný operačný systém Android 14, podporu pre Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Rozdiel medzi základným modelom a verziou Pro by mal spočívať vo veľkosti RAM a úložiska. Na fotkách si takisto môžete všimnúť mierny rozdiel dizajnu zadnej strany oboch telefónov, avšak na ďalšie detaily si budeme musieť počkať. Každopádne, vyzerá to tak, že ROG Phone 8 (Pro) bude jeden z prvých telefónov s procesorom Snapdragon 8 Gen 3, ktorý príde na globálny trh.

ROG Phone 8 (Pro)Zdroj: windowsreport.com
ROG Phone 8 (Pro)

Zdroj: windowsreport.com, ROG

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit