Má aj 3,5 mm jack.

6-palcový ROG Phone je navrhnutý špeciálne pre hráčov, čomu zodpovedá dizajn telefónu aj jeho výbava. Poháňa ho Qualcomm Snapdragon 845 a 8 GB RAM. Smartfón bude dostupný vo verzii so 128 GB a až 512 GB úložiskom. Batéria má 4000 mAh a zadný duálny fotoaparát ponúka rozlíšenie 12 + 8 Mpx.

Veľkosť operačnej pamäte a úložisko väčšieho modelu sa vymykajú štandardnej výbave dnešných vlajkových lodí. Extra vlastnosti ponúka aj 6-palcový AMOLED displej s podporou HDR a rozlíšením 1080 × 2160 px – jeho obnovovacia frekvencia je 90 Hz a odozva 1 ms. Toto nie sú štandardné parametre bežných telefónov.

ASUS ROG Phone s doplnkovým chladičom

S doplnkovým chladičom a ďalšími modulmi

ROG Phone tiež vyniká unikátnym chladiacim systémom s 3D parnou komorou a odnímateľným chladičom AeroActive Cooler pre extra chladenie, 3,5 mm jackom a vylepšeným herným ovládaním, vrátane dvoch bočných utrazvukových dotykových senzorov AirTrigger a pokročilou vibračnou spätnou väzbou.

ROG pri vývoji smartfónu ROG Phone spolupracoval aj s vývojárskym štúdiom Garena, tvorcami jednej z najúspešnejších survival strieľačiek Free Fire, aby naplno využil jeho neobmedzený potenciál. Čo to znamená v praxi a ako pohodlne sa na telefóne hrá, to zistíme až počas testovania.

Zatiaľ však nie je známe, či a kedy sa ROG Phone objaví na našom trhu a koľko bude stáť. ASUS však predstavil aj viacero ďalších modulov, ako je voliteľný TwinView Dock pre hranie na dvoch obrazovkách, Mobile Desktop Dock pre hranie v štýle herných počítačov a Gamevice ovládač a WiGig Dock pre hranie na veľkej obrazovke. Ak vás zaujímajú detaily, ako to všetko funguje, pozrite si oficiálne video.

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

Budú takto vyzerať notebooky budúcnosti? Projekt Precog má namiesto klávesnice druhý displej

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit