Z hľadiska dizajnu sa nič nezmenilo.

ROG Zephyrus G14 bol jeden z najlepších herných notebookov za rok 2020. Priniesol výrazný posun z hľadiska pomeru kompaktnosť/výkon. Pokiaľ je pre vás v segmente herných notebookov prvoradá mobilita, toto zariadenie patrí k tomu najlepšiemu, čo je dostupné na trhu.

ASUS teraz predstavil vynovenú verziu notebooku pre rok 2021. Z hľadiska dizajnu sa nič nezmenilo a ROG Zephyrus G14 má rovnaké šasi a rozloženie portov ako pred rokom. Zmeny sa udiali vo vnútri počítača – ten ponúka nové procesory AMD až do AMD Ryzen 9 5900HS a grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 3060 v Max-Q dizajne.

My sme mali možnosť chvíľu sa s vynoveným ROG Zephyrus G14 zoznámiť, avšak k reálnemu výkonu sa zatiaľ nemôžeme vyjadrovať. Dodajme teda, že notebook ponúka až 16 GB RAM a až 1 TB úložisko. Full HD displej má 144 Hz obnovovaciu frekvenciu a pomer strán 16:9. K dispozícii by mala byť aj verzia s rozlíšením 1440p a 120 Hz obnovovacou frekvneciou.

ROG Zephyrus G14 ponúka 80 Wh batériu, reálna výdrž batérie nás potešila už v prípade pôvodného modelu. A rovnako sme si užili hrúbku iba 17,9 mm a hmotnosť 1,6 kg. Tieto parametre si zachoval aj model pre rok 2021. Ak je pre vás dôležitá webová kamera, tá stále chýba vo výbave notebooku – treba použiť externú kameru.

ROG Zephyrus G14

Zdroj: ASUS

Prečítajte si aj:

ROG Zephyrus G14 AniMe: Začína nová éra herných notebookov (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit