Tento rok bude prvý v histórii, počas ktorého Apple nepredstaví nové tablety.

Tablety sú čoraz viac v móde, o čom značí aj nárast značiek, ktoré nové tablety vyrábajú. Stálicou v tomto odvetví je však spoločnosť Apple, ktorá každoročne prináša novú generáciu. Ako sa však zdá, rok 2023 bude prvým rokom v histórii, ktorý nové iPady neprinesie. Namiesto toho máme očakávať predstavenie niekoľkých modelov v roku 2024.

Tieto informácie zdieľal aj portál andro4all.com, ktorý vychádzal z vyjadrení známeho novinára a analytika Marka Gurmana. Práve tento analytik sa už predtým viackrát správne vyjadril k spoločnosti Apple, pričom nedávno poukázal aj na skorý príchod nových počítačov. Tablety však nakoniec neprídu.

Apple predstaví iPady v marci

Pôvodné úniky a špekulácie poukazovali na to, že nové tablety od spoločnosti Apple by na trh mohli prísť už v októbri. Mark Gurman však predtým poukazoval na mesiac november, čo by znamenalo predstavenie iPadov už budúci mesiac. Ako sa však zdá, ani toto vyjadrenie nebude presné, nakoľko podľa Gurmana nové iPady prídu až budúci rok.

iPad 10. generácie (2022)Zdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
iPad 10. generácie (2022)

Aktuálne sa rozpráva o tom, že predstavenie tabletov by malo prebehnúť až v marci 2024. Rok 2023 by tak bol prvým rokom, kedy Apple vynechalo predstavenie tabletov a odložilo ho na ďalší rok. Nie je to však ničím nezvyčajným, keďže bežne sa stáva, že nová generácia produktov prichádza až o 2 roky.

Tabletov bude hneď niekoľko

Podľa aktuálnych špekulácií by mala spoločnosť Apple budúci rok priniesť na trh hneď niekoľko nových tabletov. Medzi nimi by sa mala ukázať napríklad jedenásta generácia iPadu, iPad mini 7 a tiež nový iPad Air. Všetky tieto informácie sa však dozvieme v pravý čas, keďže práve spoločnosť Apple nepatrí medzi tie, ktoré vo veľkej miere zdieľajú úniky ohľadom svojich produktov.

Ak si teda brúsite zuby na nové tablety od spoločnosti Apple, budete musieť chvíľu počkať. Rok 2023 im patriť nemá, už o pár mesiacov by sa ale mohli objaviť nové modely, ktoré budú mieriť na študentov, no aj profesionálov.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.