Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Teslu, ktorá sa už dá obstarať na Slovensku cez operatívny lízing Business Lease, otestovali desiatky firiem. „Tesla je scifi, ktoré prišlo do našich garáží už dnes,“ reaguje jedna z nich.

Najprestížnejší elektromobil súčasnosti, patriaci značke Tesla, si je už rok možné obstarať aj na Slovensku. Na základe  dohody medzi spoločnosťami Tesla a Business Lease Slovakia totiž môže lízingová spoločnosť priamo objednávať a dodávať elektromobily Tesla vrátane zabezpečenia všetkých služieb, ako aj nabíjacích staníc v rámci komplexnej starostlivosti Tesla Experience. „Sme radi, že v rámci produktu Tesla Experience je Tesla dostupná už aj na Slovensku na operatívny lízing práve cez našu spoločnosť. Našu vlastnú Teslu za rok svojho pôsobenia otestovali desiatky firiem. Teší nás z ich strany pozitívny záujem o tento elektromobil,“ hodnotí Lucia Čišková, obchodná riaditeľka Business Lease Slovakia. Ako dodáva, ďalšia novinka by mala byť cenovo  oveľa lákavejšia.

Scifi v garáži

„Tesla je scifi, ktoré prišlo do našich garáží už dnes. Jazda s týmto autom je neskutočná, návyková a vzrušujúca. Navyše, keď ho potrebujete dobiť, svoju peňaženku môžete nechať pokojne odpočívať v priehradke,“ hovorí predstaviteľ jednej z firiem, Ivan Dubovan, riaditeľ pre ľudské zdroje spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Ako sa pridáva Peter Medviď, generálny riaditeľ BSH Drives and Pumps, jazdiť na Tesle je ozajstným zážitkom aj potom, keď pominie prvý wow-efekt hlavne z výkonu a tichého chodu. „Model S položil latku veľmi vysoko,“ dodáva. „Tesla dnes predstavuje technologický vrchol automobilového priemyslu, kde sa spája sila, luxus a inovácie. Je to jeden z prvých automobilov, ktorý reálne nasadzuje funkcie pre autonómnu jazdu. Vo firemnom fleete by som si ju určite vedel predstaviť,“ skonštatoval po testovacej jazde aj Radoslav Markuš, riaditeľ pre korporátny rozvoj spoločnosti Západoslovenská energetika.

Tesla Experience            

Business Lease patrí medzi lídrov na poli operatívneho lízingu. Filozofiou spoločnosti je poskytovať nielen auto, ale najmä mobilitu a zabezpečiť tak klientom komplexnú starostlivosť. Práve povýšenie starostlivosti na core biznis bol jeden z dôvodov, prečo si Tesla vybrala Business Lease Slovakia. Ďalším sú dlhoročné skúsenosti materskej spoločnosti Business Lease s operatívnym lízingom, ako aj výhodnosť nastavenia zostatkovej hodnoty vozidla, keďže materská firma má v portfóliu množstvo elektromobilov značky Tesla.  Z cenovej výhodnosti tak môžu profitovať aj záujemcovia na Slovensku. Business Lease Slovakia pritom kryje aj dopravné náklady dodania vozidla z Tesly v Holandsku, zabezpečuje servis vozidla do Viedne vrátane pick up servisu, náhradnej mobility, poistenia či záruky. Nabíjanie je na nabíjacích staniciach Tesla zatiaľ zdarma. Mesačné platby nájmu sú pre firmu fixné a bez rizika odpredajnej ceny či nepredvídateľných servisných nákladov.

Ako podotýka Čišková, záujem slovenských spoločností o elektromobilitu každým rokom rastie. Tesla Model S a Model X sú však modely, ktoré si kvôli prílišnej výraznosti a cene, slovenské firmy nezaraďujú do svojich flotíl. „Ich počet na Slovensku rastie skôr vďaka súkromným nadšencom elektromobility,“ dodáva. Zlom by mal nastať nástupom novinky.

Cenovo výhodnejšia novinka

Nový model Tesla 3 by mal totiž tiež prísť na náš trh. „Veľmi sa tešíme na model Tesla 3, ktorý bude cenovo dostupný určite širšiemu spektru našich firemných klientov,“ hovorí Lucia Čišková.

Ako súhlasí aj Peter Medviď z BSH Drives and Pumps, hlavné parametre hospodárnosti prevádzky sa v strednodobom horizonte zmenia v prospech elektromobilov a to – v prípade Tesly, už zrejme novým modelom Tesly 3. Aj podľa Michala Klačana, výkonného šéfa spoločnosti Datalan, je koncept elektrovozidiel pri priaznivej cene ako mestského vozidla zaujímavý.

„Ako najväčšiu výhodu Tesly voči iným elektromobilom vnímam jej výrazne dlhší dojazd, ktorý zvyšuje možnosti jej využitia aj na realizáciu dlhších služobných ciest,” hodnotí Peter Kasanický, manažér pre bezpečnosť a servis v spoločnosti Slovenské Elektrárne.

Za najväčšiu pridanú hodnotu elektromobilu Tesla, považuje Lucia Čišková jej nadčasovosť a schopnosť samo zdokonaľovania sa. „Bolo fascinujúce, keď naša Tesla po realizácii updatov odrazu vedela sama zaparkovať a sama jazdiť s funkciou autopilota, ktorú v období, keď sme si ju obstarali, nemala,“ dodáva Lucia Čišková.