Je to môj primárny pracovný nástroj doma, v redakcii a aj na cestách.

Keď som premýšľal nad tým, čomu by som mohol venovať svoj prvý blog Roman odporúča, mal som niekoľkých favoritov. Nejdem ich menovať, budem sa im venovať v budúcich vydaniach. Každopádne, voľba padla na konvertibilný tablet Acer Switch Alpha 12, ktorý používam dennodenne už takmer tri roky.

Je logické, že svoj prvý tip budem venovať práve tomuto zariadeniu. V jeho spoločnosti som doteraz strávil najviac času a na naše redakčné pomery je úctyhodné, že ho používam tak dlhú dobu. Stále som s ním však spokojný a nemám dôvod ho meniť.

Acer Switch Alpha 12 má 12-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1440 pixelov. Používam ho v konfigurácii s procesorom Intel Core i5-6200U, 8 GB RAM a 256 GB SSD úložiskom. Tieto parametre som pred troma rokmi definoval ako nutný základ z hľadiska budúceho používania a som rád, že sa moje predpoklady potvrdili.

Acer Switch Alpha 12 v tabletovom režime. Ten využívam zriedkavo, najmä vo vlaku alebo v lietadle pri sledovaní videa

Je stále svižný a tichý

Reakcie zariadenia sú stále svižné a pre potreby bežnej kancelárskej práce či sledovania videa je aj dnes nadštandardne vybavený. Zvládne aj editáciu fotiek či základný strih videa.

Acer Switch Alpha 12 ma už v dobe jeho uvedenia na trh zaujal pasívnym chladením. Neobsahuje ventilátor, takže je absolútne tichý a to bez ohľadu na spustené aplikácie. Potešilo ma, že zariadenie počas celej doby používania funguje bezchybne. Nemusel som riešiť žiadne opravy ani zásahy servisu.

Vo výbave má aj USB-C port, takže ho môžem pripojiť k externému monitoru pomocou USB-C adaptéra. Využívam to doma aj v redakcii, používam adaptér s HDMI portom, USB portom pre pripojenie príslušenstva a USB-C portom pre napájanie.

Acer Switch Alpha 12 so mnou pochodil množstvo konferencií, vznikajú na ňom prakticky všetky moje články

Dobre prenosný a so slušnou výdržou batérie

Tablet má tiež zabudovaný stojan a odnímateľnú klávesnicu. Faktom je, že väčšinu času ho používam ako notebooku. V tabletovom režime ho používam iba pri sledovaní videa, napr. počas cestovania vo vlaku alebo v lietadle.

Acer Switch Alpha 12 bol so mnou viackrát v Amerike a aj v Číne a vždy som ocenil jeho nízku hmotnosť, kompaktné rozmery a slušnú výdrž batérie na úrovni cca 6 hodín práce s aktívnym internetovým pripojením cez Wi-Fi. Vďaka tomu dokážem pokryť všetky výstavy a tlačové konferencie bez nutnosti nosiť si so sebou napájací adaptér.

Acer Switch Alpha 12 sa už nepredáva. V predaji sú jeho nástupcovia, modely Acer Switch 3, 5 a 7. Priamym nástupcom je Switch 5. A hoci je práca na kolenách v prípade konvertibilného tabletu menej pohodlná, zvykol som si na tento formát zariadenia.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte tu.

Prečítajte si aj:

Miro odporúča: Určite sledujte a čítajte náš nový seriál!

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit