Po otvorení internetového prehliadača sa vám zobrazia všetky praktické informácie.

Niekedy by som ocenil pracovnú plochu počítača, ktorá pripomína domovskú obrazovku smartfónu – mohol by som si na ňu umiestniť widgety s kalendárom, predpoveďou počasia a ďalšie užitočné utility. Bohužiaľ to nie je možné, resp. nie v takej kvalite, v akej by som to chcel.

Čiastočné riešenie môjho problému som však našiel v rozšírení Momentum, ktoré je dostupné pre prehliadač Google Chrome a pre ďalšie prehliadače s jadrom Chromium – okrem iného aj pre vynovený Microsoft Edge. K dispozícii je tiež pre Firefox.

Rozšírenie má jedinú úlohu a tou je zmena domovskej obrazovky internetového prehliadača. Namiesto vyhľadávacieho panela či zoznamu najviac navštevovaných stránok vás Momentum privíta veľkými hodinami, krátkym oslovením a motivačným citátom. Na domovskej obrazovke sa tiež nachádza predpoveď počasia a zoznam vašich úloh. Takisto si môžete zadefinovať váš hlavný cieľ pre daný deň.

Momentum je v jadre jednoduché rozšírenie. Jeho dizajn je však na vysokej úrovni a pozitívny zážitok podporujú aj vizuálne pekné obrázky na pozadí. Z praktického hľadiska oceňujem, že mám stále na očiach počasie, čas a moje úlohy.

Rozšírenie je k dispozícii zadarmo, za poplatok si môžete aktivovať prémiovú verziu. Tá obsahuje rozšírenú predpoveď počasia, prepojenie zoznamu úloh so službami tretích strán a zopár extra nastavení. Prémiová verzia stojí od 3 do necelých 5 eur mesačne v závislosti od typu predplatného. Osobne mi však vystačuje základná, bezplatná verzia.

Momentum si môžete stiahnuť z internetového obchodu Chrome, TU. Pre Firefox je k dispozícii TU.

Kompletný seriál TOUCHIT odporúča hľadajte TU.

Rozšírenie Momentum pre Chrome a Edge

Rozšírenie Momentum pre Chrome a Edge

Prečítajte si aj:

Michal odporúča: Ušetrite nielen s mobilom v ruke

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit