Cena novinky je vzhľadom k výbave veľmi priaznivá.

Royole je výrobca, ktorý na trh uviedol prvý skladateľný smartfón, čím predbehol konkurentov Samsung a Huawei. Rozhodnutie zostať na čínskom trhu zamedzilo spoločnosti viac sa spopularizovať vo svete. Najnovšie však spoločnosť predstavuje druhú generáciu skladateľného smartfónu, ktorý prináša nový mechanizmus a vylepšený displej s väčšou uhlopriečkou. Zariadenie na trh prichádza s veľmi zaujímavou cenou. 

Royole Flexpai 2

Zdroj: GSMArena

Predstavenie nadväzovalo na marcové podujatie, kde výkonný riaditeľ spoločnosti Bill Liu predstavil nový skladateľný panel. Teraz poznáme všetky špecifikácie, cenu a hlavné funkcie, v ktoré Royole dúfa, že urobia Flexpai 2 atraktívnejším ako Mate Xs alebo Galaxy Z Fold2.

Niektoré zo špecifikácií boli známe skôr – Snapdragon 865, úložisko UFS3.0 a RAM LPDDR5. Teraz je odhalená aj kapacita pamätí. Smartfón prichádza v dvoch verziách – 8/256 GB a 12/512 GB. 

Royole Flexpai 2

Zdroj: GSMArena

Royole Flexpai 2 prichádza s novým displejom Cicada Wing 3S

Samotný displej je v novinke veľkým pokrokom. Flexpai 2 prináša panel, ktorý sa dá vyklopiť smerom von, pričom pri 180° ohnutí vznikne smartfón s dvojitým displejom. Spoločnosť nazýva túto technológiu Cicada Wing 3S a je „zrkadlovo hladká“. K poškodeniu displeja by nemalo prísť ani po 1,8 milióna ohybov. Aj v tomto prípade skutočnú odolnosť ukáže až prax. 

Royole Flexpai 2

Zdroj: GSMArena

Novinka prichádza so 7,8-palcovým panelom s pomerom strán 4: 3 a rozlíšením 1440p. Po zložení sa z prednej strany stane obrazovka s uhlopriečkou 5,5-palca s pomerom 16: 9, zatiaľ čo zadná strana má uhlopriečku 5,4-palca a pomer 16:10.

Royole Flexpai 2 používa vlastné používateľské rozhranie založené na Androide 10. Nadstavba WaterOS 2.0 implementuje niektoré funkcie multitaskingu, vďaka ktorým bude tento smartfón skvelým zariadením pre prácu doma.

Royole Flexpai 2

Zdroj: GSMArena

Na ľavej strane sa nachádzajú štyri fotoaparáty v kombinácii 16 Mpx ultraširokouhlý + 8 Mpx teleobjektív s 3× optickým priblížením + 64 Mpx hlavný fotoaparát f/1.9. Štvrtý fotoaparát je špecializovaný portrétny objektív s rozlíšením 32 Mpx na selfie snímky.

Telefón podporuje 5G pripojenie so všetkými pásmami, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 a má USB-C 3.1 pre 4 450 mAh batériu s možnosťou rýchleho nabíjania QC 4.0 pri 18 W. 

Royole Flexpai 2

Zdroj: GSMArena

Cena a dostupnosť

Model vo verzii 8/256 GB má cenu stanovenú na 9 988 CNY (prepočet 1 250 eur), pričom model s kapacitou 12/512 GB je ocenený na 11 588 CNY (1 450 eur). Royole Flexpai 2 bude k dispozícii na JD.com a na webových stránkach spoločnosti od 25. septembra v striebornej, čiernej a zlatej farbe. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Microsoft oslavuje 15 miliónov predplatiteľov služby Xbox Game Pass a kupuje tvorcov hier Fallout, Doom či The Elder Scrolls

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.