Rovnako sa stal aj prvým zariadením s novým čipsetom Snapdragon 8150.

Prvé skladacie zariadenie nepredstavilo LG a ani Samsung. Royole FlexPai sa dá rozložiť na tablet s uhlopriečkou displeja 7,8-palca a pomerom strán 4:3 (1920 × 1440 pixelov). V zloženom stave dosahuje displej 4-palce. FlexPai dostal do svojej výbavy aj 7nm čip od Qualcommu – Snapdragon 8150. Vďaka použitiu tohto najnovšieho čipsetu, si tak novinka od výrobcu Royole, pripisuje ďalšie prvenstvo.

Zariadenia sa skladá displejom smerom nahor a ide o AMOLED panel, ktorý nie je súmerne delený. Na jednej strane sa totiž nachádza duálny fotoaparát v konfigurácii 16 + 20 Mpx, pričom ako sekundárny sa používa fotoaparát s teleobjektívom. Nadstavba zariadenia nesie názov WaterOS.

FlexPai má v rozloženom stave hrúbku iba 7,6 mm. Pri zložení sa hodnota zdvojnásobuje a dosahuje už 15,2 mm. V závese táto hodnota môže byť ešte vyššia. Je potrebné spomenúť, že záves by mal zvládnuť viac, ako 200 000 otvorení a zatvorení.

Zariadenie je poháňané 7nm čipsetom Snapdragon 8150. Základná konfigurácia má 6 GB pamäte RAM a 128 GB ROM. Existujú aj ďalšie možnosti v konfiguráciách – 8/256 GB a 8/512 GB. Je podporovaná aj rýchla nabíjacia technológia Ro-Charge. Tá dokáže z 0% na 80% smartfón nabiť približne za hodinu.

FlexPai je pomerne veľké zariadenie. V rozloženom stave má rozmery 134 × 190 × 7,6 mm a hmotnosť je vyložene tabletová – 320 gramov. Batéria má kapacitu 3 800 mAh a operačný systém s vlastnou nadstavbou je založený na Androide Pie.

Cena bude štartovať na hodnote približne 1 150 eur, čo vzhľadom na inovácie nemusí byť až tak veľa, pokiaľ zoberieme v úvahu skladacie telo a čipset najnovšej generácie. Je potrebné ale počkať na prvé testy tohto zaujímavého zariadenia, pričom ostatní svetoví hráči majú už teraz o čom premýšľať.

Prvenstvo im vyfúkla neznáme čínska firma, ktorá prednedávnom otvorila vlastnú továreň na flexibilné displeje.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei predstaví skladací smartfón s podporou 5G sietí už v roku 2019. Predbehne ho Samsung?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.