Pôvodný model Rubikovej kocky sa predstavil už v roku 1974.

Odvtedy sa vydalo nespočetné množstvo pokračovaní s rôznymi rozmermi a tvarmi, ktoré sú inšpirované pôvodným hlavolamom. Tak ako čas plynul, vznikala potreba vyrábať inteligentné zariadenia aj z vecí, kde by ste smart funkcie neočakávali. Jasným príkladom je GoCube – Rubikova kocka s Bluetooth pripojením. Ak ste doposiaľ nevedeli Rubikovu kocku zložiť a aj napriek tomu vás láka, tak práve GoCube by mohla byť nápomocná.

Pripojená aplikácia dokáže presne určiť, ako je kocka v danom momente nakonfigurovaná, takže vám môže pomôcť naučiť sa dešifrovať hlavolam a uľahčiť zloženie. Takto si môžete zlepšiť svoje zručnosti, sledovať váš pokrok a súťažiť s priateľmi prostredníctvom online leaderboardu. 

K dispozícii sú dve verzie kocky – klasická a verzia Edge, ktorá ponúka presnejšie sledovanie pohybov na úrovni 0,001 sekundy, pokročilejšie štatistiky ako aj ukladanie štatistík v režime offline. Na Kickstarteri je k dispozícii niekoľko verzií a ceny začínajú na úrovni 59 dolárov a môžu končiť až na 119 dolároch – podľa výbavy.

Myslíme si, že aj napriek vyššej cene si svojich fanúšikov GoCube nájde. Klasická kocka bez Bluetooth stojí približne 10 eur, takže každý si musí zvážiť, či sa mu oplatí investovať do tejto špeciálnej verzie Rubikovej kocky – GoCube. K dispozícii bude aj GoCube aplikácia, ktorá vás bude viesť od prvých ťahov až po online súboje s vašimi priateľmi.

Oficiálne spustenie predaja sa očakáva v marci 2019 a dovtedy sa môžete rozhodnúť, či podporíte Kickstarter projekt, alebo si čoskoro kúpite vlastnú Rubikovu kocku s Bluetooth pripojením.

Zdroj: Kisckstarter

Prečítajte si aj:

Technologické podvody na Kickstarteri

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.