WHOO sa stalo do dvoch hodín od vydania najsťahovanejšou bezplatnou appkou v App Store

Aplikácia WHOO od slovenských tvorcov bola tento týždeň spustená do pilotnej prevádzky a za rekordné dve hodiny sa okamžite stala najsťahovanejšou bezplatnou appkou na slovenskom Apple App Store. WHOO je veľmi jednoduchý no účelný nástroj, ktorý slúži na networking vo vašom bezprostrednom okolí – stačí si aplikáciu spustiť, nastaviť rádius a okamžite vidíte, kto sa okolo vás nachádza.

Nápad priniesť jednoduchý nástroj na networkovanie vznikol spontánne, v situácii, kedy som jednoducho potreboval zistiť kontakt na človeka v rovnakej miestnosti, no nemal som možnosť ho osloviť. Práve vtedy mi došlo, že nič podobné tu zatiaľ nemáme,” vysvetľuje Daniel Čačala, spoluautor aplikácie WHOO.

Za aplikáciou WHOO, ktorá je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS, stojí päť šikovných ľudí. Spoločne vytvorili jednoduchý, no silný nástroj, slúžiaci na networking. Po spustení aplikácie, registrovaní a zadaní profilov, ktoré chcete zverejniť, vidíte každého, kto tiež používa aplikáciu a nachádza sa v zadanom perimetri. Ten je aktuálne nastavený na 5 km okruh, no autori spomínajú, že ho po ukončení zákazu vychádzania zmenia na plne nastaviteľný.

Aplikácia ma široké spektrum využitia. “Či už chcete zistiť Instagram profil sympatickej slečny, sediacej v kaviarni o dva stoly ďalej, alebo ste na veľkej konferencii, kde chcete rozšíriť svoju sieť kontaktov, či len jednoducho chcete spoznať nových zaujímavých ľudí vo vašom okolí, naša appka Whoo je plne pripravená poslúžiť. To, ako ju budú využívať alebo či nájdu ľudia nový spôsob jej využitia, je len a len na samotných používateľoch,” spresňuje Daniel Čačala.

Aplikáciu WHOO je možné nájsť v obchodoch s aplikáciami na smartfónoch s operačným systémom iOS alebo Android.

Google Play
App Store