Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Superaplikácia Bolt od dnešného dňa na Slovensku zavádza zatiaľ najudržateľnejšiu voľbu pri objednávaní taxíka. Užívatelia v Bratislave si ako prví budú môcť  v menu  zakliknúť kategóriu „Green“ a vyzdvihnúť ich prídu vodiči s elektromobilmi, resp. hybridnými vozidlami. Vychutnajú si tak nielen tichšiu, ale aj ekologickejšiu jazdu. V danej kategórií budú dostupné denne aj zľavy odvíjajúce sa od kvality ovzdušia v Bratislave.

„S radosťou vítame, že sa po vzore iných krajín do zelenej prepravy ochotne zapojilo aj Slovensko. Vytvorenie trvalo udržateľnej služby bolo odjakživa cieľom spoločnosti Bolt a vidíme, že aj samotní užívatelia aplikácie sa dopytujú po ekologickejších variantoch dopravy. Kategória „Green“ je úplne v súlade s naším dlhodobým záväzkom “Green Plan”, ktorý si dal za cieľ kompenzovať emisie uhlíka pri všetkých uskutočnených cestách. Táto možnosť je preto ideálna pre tých, ktorí hľadajú novú alternatívu cestovania – cenovo dostupnú, rýchlu, bezpečnú a hlavne ešte ohľaduplnejšiu k planéte,“ hovorí Eduard Suchánek, country manager pre Bolt na Slovensku. Po Bratislave prídu postupne na rad aj ďalšie slovenské mestá.

Cieľom projektu “Green Plan” je nielen kompenzácia emisií CO₂, ale aj zelenšie mestá a celková redukcia ekologickej stopy. Každou jazdou prostredníctvom aplikácie, Bolt prispeje na projekty zaoberajúce sa elimináciou uhlíkovej stopy naprieč celým svetom. Kategória “Green” už funguje v Estónsku, Poľsku či Rumunsku.  “Pre užívateľov aplikácie, ktorí si vyberú túto kategóriu, pripravujeme aj denné zľavy odvíjajúce sa od hodnoty AQI, čiže kvality ovzdušia v daný deň v Bratislave. Napríklad ak bude AQI 53, cestujúci budú mať zľavu 53 %. Jednoducho povedané, pri zlom stave ovzdušia budeme ponúkať vyššie zľavy, aby boli ľudia motivovaní jazdiť zelenšie,“ dopĺňa Eduard Suchánek. Hodnoty AQI, a teda aj denné zľavy, bude Bolt aktualizovať na svojom Instagrame každý deň do 21. januára. Pre uplatnenie zľavy bude potrebné do aplikácie zadať špeciálny promo kód platný v ten daný deň.

V aplikácii Bolt majú používatelia odteraz v Bratislave k dispozícii na výber už šesť rôznych kategórií:  Economy s najvýhodnejším jazdným, Comfort pre vyššiu triedu vozidiel, Protect s oddeleným priestorom medzi vodičom a cestujúcim, Premium s najvyššou triedou vozidiel typu limuzína, XL so šesťmiestnymi autami a najnovšie aj Green, zelenú alternatívu v Bratislave. Ceny v tejto kategórií pritom ostávajú rovnaké ako pri klasickom variante. Aplikácia je dostupná na stiahnutie cez Google Play aj App Store. Pred objednaním jazdy sa cestujúcemu zobrazí konečná cena za prepravu a po objednaní aj meno vodiča a typ vozidla. Užívatelia dokážu v reálnom čase sledovať približujúce sa auto, hodnotiť vodičov a prispievať tak k neustálemu zvyšovaniu kvality služieb poskytovaných partnerskými vodičmi Bolt.

Značky: