Budete potrebovať Curve kartu.

Jeden z hlavných nedostatkov, ktorý bol Huawei telefónom bez Google služieb vytýkaný, bola absencia bezkontaktných platieb. Huawei totiž nemôže využívať obľúbený systém Google Pay, ktorý je štandardom v Android telefónoch, a kvôli obmedzeniam zo strany USA nemôže ani priamo spolupracovať s vydavateľmi kariet VISA a Mastercard.

Na trhu sa síce objavilo niekoľko riešení, ktoré priniesli NFC platby do Huawei telefónov vo vybraných krajinách a v špecifických situáciách – príkladom je možnosť platiť bezkontaktne v gastro prevádzkach pomocou slovenskej aplikácie Karta DOXX v mobile, pokiaľ máte DOXX kartu. Globálne a plnohodnotné riešenie však zatiaľ chýbalo. Až doteraz.

S Curve Pay zaplatíte všade, služba je už aj na Slovensku

Curve karta, o ktorej sme detailne písali TU, dostala novú funkciu, ktorá je dostupná vo verzii pre Huawei telefóny. Táto funkcia sa nazýva Curve Pay a funguje presne ako Google Pay či Apple Pay – umožňuje bezkontaktne platiť pomocou telefónu.

Aby ste mohli využívať Curve Pay v Huawei telefónoch, treba si stiahnuť aplikáciu Curve z obchodu Huawei AppGallery. Následne sa treba prihlásiť do svojho konta, alebo si ho vytvoriť. Curve Pay je k dispozícii už aj na Slovensku. Pokiaľ vám túto službu aplikácia Curve zatiaľ neponúka, vydržte ešte pár dní. Čoskoro by sa tak malo stať.

Ak kartu Curve ešte nepoužívate, pred vytvorením konta si prečítajte náš článok, aby ste vedeli, ako funguje a v čom spočíva jej výhoda. A pokiaľ sa zaregistrujete cez tento odkaz, resp. zadáte počas registrácie pozývací / promo kód QBMYA, získate bonus vo výške 1 % cashbacku za každú pridanú kartu.

Ako si nastaviť Curve Pay na Huawei telefóne?

Curve Pay je k dispozícii už aj na Slovensku a túto funkciu sme si aktivovali aj v redakcii. Funkciu nám ponúkla priamo aplikácia Curve, keď sme ju spustili na Huawei telefóne. Na dostupnosť funkcie vás upozorní ikona s popisom Enable Curve Pay, ktorá sa nachádza na obrazovke Account, ale aj na obrazovke s výberom platobných kariet.

Prvotná aktivácia funkcie Curve Pay bola v našom prípade neúspešná. Aplikáciu Curve sme však preinštalovali a následne sme sa opätovne pokúsili o aktivovanie platieb cez Curve. Tentokrát sme už boli úspešní. Aktiváciu funkcie Curve Pay sme si overili aj v nastaveniach NFC v Huawei telefóne.

Nižšie prikladáme screenshoty, ktoré sa vám môžu v súvislosti s Curve Pay zísť. Po nastavení platenia cez Curve Pay stačí telefón prebudiť, resp. odomknúť a priložiť ho k platobnému terminálu. Bezkontaktná platba by sa mala úspešne zrealizovať použitím platobnej karty, ktorú máte vo vašom Curve účte označenú ako aktívnu.

Platenie cez Curve Pay sme vyskúšali aj priamo v praxi, platba prebehla bez problémov.

Nastavenie služby Curve PayZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Nastavenie služby Curve Pay
Nastavenie služby Curve PayZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Kontrola nastavenie služby Curve Pay v NFC nastaveniach Huawei telefónu

Zdroj: Curve

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit