Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

mBank svojim klientom opäť vychádza v ústrety a do svojej mobilnej aplikácie a internet bankingu pridala ďalšiu užitočnú funkcionalitu.

Klienti mBank majú najnovšie možnosť vyfiltrovať si v histórii transakcií svoje výdavky za všetky predplatené služby či zobraziť budúce platby v rámci predplatného. Dáta mBank totiž potvrdzujú, že záujem o tieto služby na Slovensku rastie. Celková suma transakcií za predplatné sa zvýšila zo 17 miliónov EUR v roku 2020 na 38 miliónov EUR v roku 2021 – to predstavuje nárast až o 118%. Počet takýchto transakcií sa medziročne zvýšil o 38% a počet klientov mBank, ktorí predplatené služby využívajú, narástol o 14%. Klienti mBank teraz budú mať ešte lepší prehľad o platbách a správa ich financií bude ešte jednoduchšia.

Predplatiť si streamovaciu službu alebo hudobnú aplikáciu je v dnešnej dobe otázka niekoľkých kliknutí. Pri viacerých aktívnych predplatných je však veľmi jednoduché stratiť prehlaď o jednotlivých platbách.

„S pribúdajúcou ponukou predplatených služieb v online prostredí rastie aj počet ľudí, ktorí ich využívajú. V mBank si ale uvedomujeme, že pri súbehu niekoľkých predplatných súčasne je ľahké stratiť prehlaď o tom, ktoré služby sú naďalej aktívne a ktoré nie. Platba vo výške niekoľkých EUR sa totiž môže v celkovom prehľade transakcií veľmi jednoducho stratiť. Môže sa teda stať, že klienti platia niekoľko mesiacov zbytočne za službu, ktorú už nepoužívajú, pretože zabudli, že predplatné je stále aktívne. Vďaka novinke, ktorú sme pridali do našej mobilnej aplikácie a internet bankingu, si klienti môžu kedykoľvek overiť, kedy, koľko a za aké služby platia,“ hovorí Michal Staněk, produktový manažér platobných kariet mBank.

Ako na to?

Filter predplatného je už teraz dostupný pre všetkých klientov mBank, nemusia si tak túto novú funkcionalitu v mobilnej aplikácii alebo internet bankingu nijako aktivovať. Na zobrazenie aktuálneho predplatného v mobilnej aplikácii stačí kliknúť na časť „Platby“, ďalej v histórii transakcií zvoliť filter „Typ“ a následne zaškrtnúť „Predplatné“. Budúce, teda očakávané platby predplatného, nájdete v časti „Budúce“, kde sú pod menom poskytovateľa služby označené ako „Predplatné“.

V internet bankingu stačí kliknúť na kartu „Platby“ a následne vo filtri „Typ“ zvoliť možnosť „Predplatné“. Budúce platby predplatného zobrazíte aj na karte „Platby“, v sekcii „Plánované operácie“. Platby za predplatené služby sú označené ako „Predplatné“.

mBank sa snaží neustále vylepšovať svoju mobilnú aplikáciu či internet banking a pravidelne tak svojim klientom prináša rôzne nové funkcionality. Klienti si najnovšie môžu priamo vo svojej mobilnej aplikácii alebo internet bankingu zriadiť eKartu – virtuálnu kartu určenú na platby na internete. Vďaka tejto novinke tak môžu platiť online bez starostí, stačí si kartu len dobiť, teda previesť na ňu ľubovoľnú čiastku a s tou následne v internetovom prostredí disponovať. Banka tak dlhodobo napĺňa svoju filozofiu zjednodušovať život svojich klientov, aby mohli venovať viac času svojmu súkromiu a menej ho strávili pri bankových operáciách.