Spoločnosť Canon Europe predstavila fotoaparát Canon EOS M200, očakávaného nástupcu obľúbeného modelu EOS M100. Oproti svojmu predchodcovi je nový prístroj vybavený najnovším procesorom Canon DIGIC 8, zdokonaleným systémom ostrenia a podporou videa v rozlíšení 4K. Používateľské rozhranie, pestrá paleta kreatívnych funkcií a možnosť vertikálneho záznamu videa maximálne uľahčujú prechod zo smartfónu na vyššiu úroveň a zdieľanie excelentných fotografií a videí so svetom.

Ostré a dokonale prekreslené fotografie bez námahy

S Canon EOS M200 môžete rozprávať svoje obrazové príbehy bez námahy. Používateľské rozhranie so sprievodcom je ideálny pre tých, ktorí s plnohodnotným fotoaparátom začínajú. Na displeji sa zobrazujú pokyny, odporúčania a tipy, ako dosiahnuť najlepšie výsledky. Snímač formátu APS-C s rozlíšením 24,1 milióna bodov je niekoľkonásobne väčší ako snímače typicky používané v smartfónoch a poskytuje detailne prekreslené snímky, ktoré budú ostré a zreteľné aj po oreze alebo zväčšení pri zdieľaní na sociálnych sieťach.

Prístroj je vybavený systémom automatického ostrenia Dual Pixel CMOS, ktorý vyvinula spoločnosť Canon. Táto technológia zabezpečuje profesionálny vzhľad videí a fotografií tým, že udržuje pohybujúce sa objekty ostré na príjemne rozostrenom pozadí. To umožňuje robiť napríklad pôsobivé momentky z večierkov, festivalov alebo koncertov aj pri nízkej hladine osvetlenia – automatické ostrenie funguje až do úrovne -4 EV. Funkcia detekcie očí automaticky udržuje zaostrenie na oči fotografovanej osoby, a pomáha tak zachytiť prirodzený výraz tváre.

Najnovší obrazový procesor Canon DIGIC 8 ponúka nové funkcie a špičkovú kvalitu. Vďaka vysokej citlivosti v rozsahu ISO 100 – 25600 (s možnosťou rozšírenia až na ekvivalent ISO 51200) predchádza DIGIC 8 neostrosti a redukuje šum v obraze pri fotografovaní v horšie osvetlenom prostredí, napríklad v bare alebo pri hudobnej produkcii.

DIGIC 8 tiež dáva nový rozmer videozáznamom – rozlíšenie 4K zabezpečuje vysokú čistotu a ostrosť obrazu. Canon EOS M200 obohacuje možnosti obrazového rozprávania aj o funkciu časozberného videa v rozlíšení 4K a možnosť extrahovať z videa statické snímky.

Dotykový LCD displej je výklopný o 180 °, takže vďaka nemu možno zhotovovať autoportréty na podstatne vyššej úrovni ako so smartfónom. Režim autoportrétu umožňuje tiež v reálnom čase nastavovať parametre, ako je miera rozostrenia pozadia alebo jas. Ako prvý fotoaparát série EOS má model M200 v režime videa umiestnené tlačidlo na spustenie nahrávania na dotykovom displeji, teda ideálne pre natáčanie video blogov s preklopeným displejom. Videá je možné točiť a následne prehrávať na mobilnom telefóne aj vo vertikálnej orientácii, to znamená optimalizované pre zdieľanie na sociálnych sieťach.

Dajte svojej kreativite voľnosť

Canon EOS M200 ponúka široké možnosti nastavenia a rad nástrojov, ktoré uľahčujú prechod zo smartfónov tým, ktorí sa usilujú o umelecké alebo kreatívne vyjadrenie. Funkcia Creative Assist ponúka sadu efektov, filtrov a nástrojov pre úpravu farieb, ktoré možno na snímku aplikovať pri komponovaní záberu alebo po nasnímaní. Snímky je možné rovnakým spôsobom ako vo fotografickej aplikácii upravovať pomocou rôznych efektov.
Potenciál a kreatívne možnosti fotoaparátu Canon EOS M200 rozširujú cenovo dostupné vymeniteľné objektívy radu EF-M. K dispozícii sú širokouhlé objektívy, teleobjektívy aj makro objektívy EF-M, ktoré ponúkajú rôzne možnosti tvorivého vyjadrenia. Adaptér EF-EOS M naviac sprístupňuje celú širokú ponuku objektívov EOS.

Zdieľajte mimoriadne momenty, nech ste kdekoľvek

Akonáhle sú fotografie a videá zaznamenané, upravené a pripravené na zdieľanie, Canon EOS M200 sa jednoducho bezdrôtovo spojí so smart zariadením cez Bluetooth alebo Wi-Fi prostredníctvom bezplatnej aplikácie Canon Camera Connect pre systémy iOS a Android. Z nej možno fotografie a videá sťahovať, prezerať a ručne zdieľať. Snímky je možné tiež automaticky ihneď po nasnímaní posielať do smart zariadenia. Keď je prístroj v dosahu signálu Bluetooth, je možné aj po jeho vypnutí zachovať trvalé spojenie so smart zariadením. Aplikácia Canon Camera Connect pre smartfóny a tablety navyše slúži ako diaľková spúšť ideálna pre nakrúcanie rodinných a iných skupinových fotografií alebo autoportrétov s voľnými rukami.

Štýlový a kompaktný pre každodenné použitie

Canon EOS M200 je kompaktný a ľahký prístroj, ktorý v taške alebo batohu zaberie veľmi málo miesta, takže ho môžete nosiť stále pri sebe. Hmotnosť len 299 gramov (vrátane batérie a pamäťovej karty) ho predurčuje na každodenné použitie. Elegantný štýlový prístroj bude v ponuke v čiernej a bielej. Vzhľad fotoaparátu si navyše bude používateľ môcť prispôsobiť rôznofarebnými puzdrami podľa nálady alebo šatníka.

Nová bezzrkadlovka Canon EOS M200 bude k dispozícii od októbra 2019.

Hlavné vlastnosti bezzrkadlovky Canon EOS M200:

• Snímač formátu APS-C s rozlíšením 24,1 milióna bodov – zachytáva úžasné detaily, farby a tóny
• Video 4K a snímacia frekvencia 120 sn/s v rozlíšení HD – detailne prekreslený záznam obzvlášť oceníte na svojej televízii s podporou 4K
• Automatické ostrenie pomocou technológie Dual Pixel CMOS – rýchle ostrenie pri fotografiách, plynulé pri videu
• Kompaktné prevedenie – zachyťte mimoriadne životné momenty v kvalite, akú si zaslúžia
• Kreatívny asistent – pre jednoduchú tvorbu profesionálne pôsobiacich fotografií
• Bluetooth a Wi-Fi – pre zdieľanie snímok online
• Dotykový displej výklopný o 180 ° – pre kreatívnu prácu a autoportréty
• Časozberné video – pre záznam v inom časovom meradle

Ceny sú nasledovné:

M200 BLACK + EF-M15-45mm f/3.5-6.3 IS STM 599 EUR
M200 WHITE + EF-M15-45mm f/3.5-6.3 IS STM 599 EUR
M200 BLACK M15-45S+SB130+16GB(VUK) 639 EUR
M200 BLACK + EF-M15-45mm f/3.5-6.3 IS STM+ EF-M55-200mm f/4.5-6.3 IS STM 829 EUR

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.