Umelá inteligencia bude v aktualizácii na iOS 18 výrazne cítiť.

O tom, že spoločnosť Apple zakomponuje umelú inteligenciu do svojich smartfónov, no aj iných zariadení, sa špekuluje pomerne dlhú dobu. Zatiaľ čo Android smartfóny sa postupne spúšťajú po tejto vlne trendu, zo strany Applu to skôr vyzeralo, ako keby šialenstvo okolo AI ignoroval. To sa má ale zmeniť s aktualizáciou na iOS 18, ktorá zrejme prinesie hneď niekoľko nových funkcií umelej inteligencie.

Posledné informácie odkazujúce na prítomnosť umelej inteligencie v smartfónoch od Applu spomínajú AI v prehliadači Safari. Tento prehliadač je východiskovým prehliadačom v zariadeniach od spoločnosti Apple a ponúka viacero výhod v porovnaní s konkurečnými prehliadačmi. Teraz bude mať navrch aj vďaka AI.

iOS 18 prinesie AI aj do Safari

Ako vychádza z posledného úniku, iOS 18 sa bude skutočne niesť na vlne AI. Umelá inteligencia sa má dostať v rámci iPhonov aj do prehliadača, pričom sa odkazuje na akéhosi AI asistenta priamo v Safari. Okrem tejto funkcie sa má v rámci ďalšej veľkej aktualizácie objaviť aj šifrované vizuálne vyhľadávanie. Obe možnosti budú pravdepodobne spadať pod Súkromný prenos cez iCloud.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Súkromný prenos je služba od Apple, ktorá spadá pod predplatné iCloud+ a pomáha chrániť súkromie prehliadania webu v Safari. Jednou z jej výhod je možnosť skrytia vašej IP adresy, treba však spomenúť, že služba nie je zadarmo. Apple teda vylepší prehliadanie a súkromie používateľov, pričom zahrnie aj AI funkcie. Ako sa však dalo očakávať, prístup k tomu budú mať len predplatitelia služby iCloud+.

Zatiaľ nie je známe, akým spôsobom sa umelá inteligencia zakomponuje do vyhľadávania v Safari. Čo však vieme je, že Apple plánuje zahrnúť AI aj do ďalších svojich produktov ako je Apple Music, iMessage a tiež do nástrojov zo skupiny iWork medzi ktoré možno zaradiť napríklad editory dokumentov, prezentácií či tabuliek.

Zdroj: andro4all.com, X (@nicolas09F9)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.