VÚB výrazne aktualizuje funkcie v Internet bankingu aj v Mobil bankingu.

Výdavky pod kontrolou

Aj keď si mnoho obyvateľov Slovenska myslí, že vedia, ako míňajú peniaze, nie je to tak. Obyčajne to zistia až vtedy, keď už nastane nejaký problém s ich financiami. Tomu sa ale dá vyhnúť.
Ideálny spôsob na to, ako udržať svoje finančné prostriedky pod dohľadom, je sledovať svoje výdavky a príjmy.

Internet banking od VÚB to dokáže a ukáže vám na čo a koľko vlastne utrácate. VÚB totiž zaviedla v novej verzii Internet bankingu platobné kategórie pre vaše platby ako na bežných účtoch, tak aj na kreditných kartách. Všetky transakcie si tak dokážete zatriediť až do 15 kategórií. Spolu s možnosťou nastavenia limitov v rozpočtových kategóriách je to výborný systém na optimalizáciu svojich výdavkov.

VUB_Kategorizacia_NB_nowat

Najlepšiu predstavu získate cez koláčový graf výdavkov, ktorý si môžete prispôsobiť pomocou filtrov. Navyše, po kliknutí na konkrétnu vybranú kategóriu sa pod samotným grafom zobrazí zoznam transakcií v danej kategórii.

GrafVydavkov

Pomocou tohto koláčového grafu si môžete ľahko udržať prehľad o financiách

Aj údaje pre platbu sa teraz dajú zdieľať

Ďalšou inováciou je rozšírená funkcionalita QR kódu (je to grafický kód v tvare štvorca). V rámci mobilného bankovníctva si vygenerujete vlastný QR kód – teda so svojím číslom účtu, príp. ďalšími údajmi o konkrétnej platbe ako je variabilný symbol a pod.

QRKodLifestyle_nowat

Takto si vytvoríte QR kód, ktorý zašlete platiteľovi a ten dostane všetky potrebné údaje

Takto vygenerovaný kód potom zašlete tomu, kto vám má zaplatiť. Môžete tak urobiť SMS správou cez mobil, e-mailom alebo využijete niektorú z četovacích služieb.

Ak QR kód vytvoríte cez Mobil banking, môžete ho rýchlo zdieľať cez SMS alebo MMS. Je to ideálna cesta, ak chcete, aby sa k vám platba určite dostala. Máte totiž istotu, že platiteľ sa v platobných údajoch nepomýli.

Vo vylepšenom Mobil bankingu od VÚB máte potom aj operačnú cestu. Ak ste vy ten, kto dostal QR kód na vykonanie platby, alebo chcete uhradiť faktúru, ktorá obsahuje QR kód, vystačíte si po novom len s mobilným telefónom. Umožní vám to nová funkcia Mobil bankingu VÚB – načítanie QR kódu z galérie obrázkov.

Kým pri skenovaní QR kódu potrebujete vždy ešte jeden nosič, z ktorého samotný kód načítate (ideálne tlačená forma na papieri), s novou funkciou si jednoducho vytvoríte snímku obrazovky (printscreen), na ktorej máte QR kód zobrazený, uložíte ju do knižnice obrázkov, odkiaľ ju potom načítate priamo do platobného príkazu v Mobile bankingu. Všetky údaje tak budete mať správne predvyplnené.

QR kód môžete teraz s novým Mobil bankingom od VÚB načítať z galérie obrázkov

QR kód môžete teraz s novým Mobil bankingom od VÚB načítať z galérie obrázkov

Tiež pripomeňme, že cez Mobil banking VÚB môžete pohodlne zaplatiť faktúru s pomocou IBAN skenera, či poslať peniaze na telefónne číslo príjemcu. Nepotrebujete si tak pamätať čísla účtov. Príjemca platby si môže peniaze vyzdvihnúť jednorazovo, alebo sa registrovať na portáli VIAMO.



Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.