Podcasty sú na vzostupe a táto slovenská aplikácia vám dá nový rozmer v počúvaní vašich obľúbených.

Aplikácia Toldo sa dá stiahnuť pre Android iOS a jej cieľom je komunikovať so svojimi obľúbenými tvorcami, finančne ich podporovať, odoberať exkluzívny obsah a dokonca nahliadnuť do zákulisia počas nahrávania epizód. Za pôvodnou myšlienkou stoja Peter Valent a Ivan Brauner. Do úspešnej realizácie Martin Fenčák (ZAPO), Peter Šebo (PS:Digital, Marketing RULEZZ) a moderátor a influencer Matej „Sajfa“ Cifra.

Aplikácia má byť odlišná, než tie aktuálne dostupné. Chce, aby používatelia dostávali ďalší obsah a mali interakciu medzi sebou či ich obľúbených tvorcom podcastu. Bude to miesto, kde fanúšikovia môžu komunikovať a prijímať ďalší obsah. Napríklad medzi jednotlivými epizódami. Podľa slov Mateja Cifru je to „úplne nová cesta pre tvorcov“.

Doteraz tvorcovia museli využívať inú cestu na komunikáciu, napríklad Instagram. Ak ste totiž dali podcast na Google Podcasty alebo na platformu od Applu, išlo o jednosmernú cestu. Silnou stránkou bude možnosť monetizácie bonusového obsahu pre fanúšikov. Všetko je pod jednou strechou a nebude treba využívať napríklad službu Patreon.

Sajfov podcast

Má názov „Moje majky sú vaše krídla“ a nájdete ho v podcastovej aplikácii Toldo. Názov parafrázuje jeho obľúbený instagramový hashtag #vašelajkysúmojekrídla. V spomínanom podcaste bude Sajfa spolu s Martinom Fenčákom každý týždeň predstavovať novinky zo slovenskej podcastovej scény. Ich cieľom je upozorniť na najzaujímavejších slovenských podcasterov a predstaviť ich poslucháčom.

Slovenská scéna

Aktuálne využíva aplikáciu niekoľko slovenských podcastov ako napríklad Vražedné psyché, Mozgová atletika, Nehanební hokejoví bastardi, VAR a ďalšie. Aplikácia Toldo sa stala jednou z najsťahovanejších aplikácií v slovenskom App Store a celkovo má viac ako 13 000 stiahnutí a noví používatelia neustále pribúdajú. Odporúčame ju vyskúšať, možno nahradí vaše doterajšie aplikácie na počúvanie podcastov.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.