Zabudovaná kamera dokáže zanalyzovať obsah chladničky.

Chladnička, ktorá v sebe obsahuje kameru, nie je nič nové. Takáto funkcia je dostupná už niekoľko rokov a jej myšlienka spočíva v tom, že sa na diaľku prihlásite do vašej chladničky a cez smartfón skontrolujete obsah v nej – aby ste vedeli, čo máte kúpiť v obchode s potravinami.

Nová generácia chladničiek, ktoré predstaví Samsung a LG na veľtrhu CES 2020, však ide ešte o krok ďalej. Na novinku upozornil portál The Verge. Zabudovaná kamera v ich prípade obsahuje umelú inteligenciu a tá dokáže identifikovať jedlo. Nemusíte sa teda vzdialene prihlásiť do kamery, pretože aplikácia vám automaticky pripraví zoznam potravín v chladničke. A zároveň vám odporučí aj recepty, ktoré môžete s dostupnými potravinami pripraviť. Uvidíme, ako dobre bude umelá inteligencia a analýza potravín fungovať a to najmä v prípade, že ich máte uložené v ochranných nádobách.

Chladničky od Samsungu a LG tiež ponúknu aj tradičné dotykové obrazovky. Tá od Samsungu umožní napríklad plánovať jedlá na celý týždeň alebo zrkadliť obsah z televízora či smartfónu. 22-palcová obrazovka v chladničke od LG bude okrem inteligentných funkcií podporovať transparentné zobrazenie, vďaka ktorému môžete skontrolovať obsah chladničky bez nutnosti otvárať ju.

Zdroj a titulná fotografia: The Verge

Prečítajte si aj:

Nový 8K QLED televízor od Samsungu bude takmer bez rámikov: Takto by mal vyzerať

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit