Obaja technologickí lídri spolupracujú na zavádzaní nových produktov, služieb a integrovaných riešení umožňujúcich ničím nerušenú konektivitu naprieč zariadeniami a platformami.

DJ Koh (Samsung) a Satya Nadela (Microsoft) na jednom pódiu

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila ďalší krok v rámci svojho dlhodobého strategického partnerstva so spoločnosťou Microsoft, ktorý prinesie hladkú integráciu v oblasti produktivity naprieč zariadeniami, aplikáciami a službami. Vďaka exkluzívnej integrácii s riešeniami Microsoft, ktorú po prvýkrát ponúkol nový Galaxy Note10, získavate jednoduchý spôsob, ako vo svojej práci bez akýchkoľvek prekážok striedavo pokračovať na smartfóne či PC. Galaxy Book S dokonca prichádza s koncepciou úplne nového mobilného počítača, ktorý ponúka nekompromisnú mobilitu v spojení s výkonom novej generácie. Vzájomné prepájanie toho najlepšieho, čo platformy Galaxy a Windows ponúkajú, bude pokračovať aj naďalej, pretože spoločnosti Samsung a Microsoft hodlajú svoje partnerstvo zamerať na ešte väčšie využitie cloud computingu a pokročilej inteligencie, aby v ére sietí 5G mohli na trh uviesť mobilné riešenie poskytujúce úplne nerušenú používateľskú skúsenosť.

Bezproblémová produktivitu naprieč zariadeniami

Spotrebitelia žijú a pracujú na viacerých zariadeniach a potreba ich lepšieho a jednoduchšieho vzájomného prepojenia je jednoznačná. Dnešný spôsob práce pri používaní viacerých zariadení býva roztrieštený – používatelia pracujúci na počítači musia svoju prácu prerušiť, aby vzali do ruky smartfón, otvorili v ňom aplikáciu a z nej mohli odoslať obrázky, videá alebo súbory do svojho počítača. Namiesto toho túžia po svete, v ktorom sa ich obsah automaticky synchronizuje, aby mohli začať projekt na jednom mieste a na jednom zariadení a pokračovať bez zbytočných problémov na inom zariadení inde.

Vzhľadom na to, že stále viac používateľov ako svoje hlavné zariadenie pre prácu používa smartfón, bude sa dopyt po bezproblémovejšej konektivite len zvyšovať. Podľa analytickej firmy CCS Insight[1] trávi 42 % zamestnancov prácou na mobilnom zariadení viac než tri hodiny denne a v prípade mileniálov dosahuje tento podiel dokonca 51 %. Oznámené partnerstvo teraz užívateľom poskytuje jednotné prostredie na viacerých zariadeniach a to kdekoľvek.

Spoločnosti Samsung a Microsoft taktiež odstraňujú nutnosť hľadať kompromis medzi mobilitou a výpočtovým výkonom. Umožňuje to Galaxy Book S od spoločnosti Samsung, čo je zariadenie, ktoré je vždy pripojené a spája to najlepšie zo sveta smartfónov a laptopov. Galaxy Book S otvára mobilným počítačom nové možnosti, pretože ponúka konektivitu v sieťach LTE, batériu s obrovskou výdržou a ide pritom o zariadenie s ultratenkým dizajnom a nízkou hmotnosťou.

Čo to v praxi reálne znamená?

  • Vylepšená práca s programom Outlook: Aplikácia Outlook, ktorá je uprednostňovaným mobilným e-mailovým klientom a kalendárovou aplikáciou na viac než 100 miliónoch zariadení, pomáha zákazníkom navzájom spolu komunikovať, organizovať si čas a plniť úlohy. Aplikácia Outlook v sebe spája elektronickú poštu, kalendár[2], kontakty a prístup k súborom, čím vám šetrí čas a umožňuje sústrediť sa na to podstatné. Galaxy Note10 obsahuje optimalizovanú a integrovanú aplikáciu Outlook, ktorá zlepšuje prácu a osobnú komunikáciu, ako aj organizáciu času. Vylepšené pero S Pen, ktoré sa dodáva s Galaxy Note10, umožňuje užívateľom po prejdení cez e-mail, udalosť v kalendári alebo nad kontakt zobraziť krátky náhľad.
  • Cloudové úložisko OneDrive: Od jesene ponúka Galéria Samsung možnosť synchronizácie so službami Microsoft OneDrive. Užívatelia teda budú môcť pristupovať k svojim fotografiám a videám z rôznych zariadení[3] a nebudú sa musieť starať o to, či si ich nedávno zazálohovali.
  • Bezproblémové prechádzanie medzi stolným počítačom a mobilným zariadením: Odkaz na Windows je v Galaxy Note10 začlenený do panelu rýchleho spúšťania, takže môžete jednoducho a pohodlne odosielať správy, spravovať oznámenia, synchronizovať fotografie a zrkadliť svoj smartfón[4] na stolnom počítači[5]. Táto kontinuita služieb vytvorí kriticky dôležité spojenie s akýmkoľvek stolným počítačom so systémom Windows 10, čo užívateľom ušetrí čas a zbaví ich nutnosti fyzicky prechádzať od svojho Galaxy Note10 [6] k počítaču či naopak.

Špičková produktivita pre podnikanie

V prípade Galaxy Note10 sa spoločnosti Samsung a Microsoft taktiež zaväzujú prispieť k zvýšeniu produktivity podnikov. Toto partnerstvo ponúkne podnikovým užívateľom vylepšený vzdialený prístup do podnikového pracovného priestoru, vrátane celého balíka aplikácií Office.

[1] “CCS Insight: Employee Workplace Technology Survey, 2019” (www.ccsinsight.com)

[2] Plná integrácia kalendára aplikácie Outlook a kalendárovej aplikácie Samsung s obojsmernou synchronizáciou sa očakáva koncom roka 2019.

[3] Súbory uložené na disku OneDrive môžu byť sprístupnené pre použitie offline. Inak je vyžadovaný prístup k internetu. Môžu byť účtované príslušné poplatky.

[4] Zrkadlenie obrazovky smartfónu vyžaduje počítač so systémom Windows 10 a nainštalovanou aktualizáciou z mája 2019 (1903). Galaxy Note10 a počítač musia byť pripojené k rovnakej sieti Wi-Fi.

[5] Užívatelia musia prepojiť svoj smartfón so stolným počítačom pomocou odkazu „Pripojiť k systému Windows“ na svojom smartfóne, pokiaľ je k dispozícii, alebo prostredníctvom aplikácie „Váš telefón“ v stolnom počítači. Aplikácia Váš telefón je predinštalovaná na stolných počítačoch s aktualizáciou Windows z 10. októbra 2018 alebo novším a je na stiahnutie pre aktualizáciu Windows z 10. apríla 2018 alebo novším. Vyžaduje účet Microsoft a smartfón so systémom Android 7.0+.

[6] Pre Windows 10 verziu 1803 alebo novšiu a Android 7.0 (Nougat) alebo novší.