Internetový prehliadač pre smartfóny konečne prináša jednu z najžiadanejších funkcií.

V širokej ponuke prehliadačov si môže každý vybrať ten, ktorý mu najviac vyhovuje. Či už ide o dizajn, bezpečnosť alebo iné funkcie, vždy sa nájde niečo, čo môže danému prehliadaču nakoniec chýbať. To isté platí aj v prípade mobilného prehliadača od spoločnosti Samsung.

Portál PhoneArena už začiatkom mesiaca informoval, že Samsung v beta verzii prehliadača testuje niekoľko nových funkcií. V tom čase nebolo známe, kedy budú tieto novinky oficiálne vydané a sprístupnené v hlavnej verzii prehliadača. Aktuálne sa zdá, že nová verzia prehliadača sa začína dostávať k používateľom a prináša funkcie, ktoré boli známe už začiatkom tohto mesiaca.

Aktualizácia teraz prináša jednu z najžiadanejších funkcií, ktorou je možnosť presunúť panel s URL adresou na spodnú časť obrazovky.

Pokiaľ sa pozrieme na nové rozhranie bližšie, tak si môžeme všimnúť, že rozloženie pripomína prehliadač Safari z iOS 15. Nejde pritom o jedinú zmenu, ktorá sa dostala do najnovšej verzie prehliadača Samsung Internet.

Oficiálny zoznam zmien odhaľuje aj niekoľko ďalších dôležitých funkcií. Tie zlepšujú použiteľnosť prehliadača, ako aj jeho bezpečnosť. Za pozornosť stojí aj vylepšená funkcia Smart Anti-Tracking, ktorá blokuje sledovanie pomocou malých pixelov. To isté platí aj pre vyhľadávanie v paneli URL, ktorý teraz poskytuje návrhy na vyhľadávanie počas zadávania kľúčových slov do panela URL.

Nová aktualizácia 16.0.2.19 je už dostupná prostredníctvom obchodu Galaxy Store alebo Obchodu Play.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.