Zvýšenie celkového objemu predaja svojich smartfónov z tohtoročných predpokladaných 260 na 270 miliónov kusov plánuje na budúci rok juhokórejský výrobca Samsung.

Vyplýva to z kvartálnej správy za 3. štvrťrok, z ktorej čerpal kórejský web N.news.naver.com a informácie prebral portál Sammobile.com.

Doteraz najviac telefónov predal Samsung v roku 2017, keď ich bolo dovedna 320 miliónov kusov. Odvtedy sa mu však nepodarilo prehupnúť cez hranicu 300 miliónov predaných kusov, hoci túto métu si kládol za cieľ každý rok. Podľa správy firma v súvislosti s nepriaznivou situáciou vo svete očakáva menší záujem o smartfóny a preto svoj odhad tohto roku znížila.

Na zvýšenie predajov o spomínaných 10 miliónov v roku 2023 sa chce spoločnosť okrem iného vo veľkej miere zamerať na skladacie zariadenia. Tie sa síce nepredávajú v takých množstvách ako lacné telefóny, ale Samsung im verí a do roku 2024 predpovedá 80-percentný nárast predajov svojich skladacích smartfónov.

Treba však dodať, že na globálnom trhu so „skladačkami“ zatiaľ nemá Samsung veľa konkurentov. Ak sa niektorí čínski výrobcovia rozhodnú uviesť svoje skladacie mobily celosvetovo, môže to mať na plánované predaje juhokórejského giganta negatívny dopad.

V každom prípade, budúci rok chce Samsung vyexpedovať dohromady viac než 60 miliónov kusov smartfónov prémiových radov Galaxy S a Z. Zvyšných 210 miliónov má pripadnúť na telefóny tried Galaxy A a M.

Z kvartálnej správy tiež vyplýva, že prémiové skladacie smartfóny Galaxy Z Flip a Z Fold by mali mať inovovaný dizajn, zvýšenú odolnosť a menej badateľný záhyb v mieste skladania displeja. Ten sa síce medziročne zmenšil aj u aktuálnej generácie, avšak stále je dosť zreteľný.

Zdroje: N.news.naver.com, Sammobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.