Vlajková loď od Samsungu sa zvyčajne dostala na trh mesiac po predstavení v marci/apríli.

Apple oznámil, že v prvom kvartáli roka 2018 očakáva 30 miliónov predaných iPhonov X. Je to vysoké číslo, avšak v porovnaní s pôvodnými plánmi, ktoré odhadovali 50 miliónov predaných kusov, ide o malé sklamanie. A o ďalšie sklamanie sa pokúsi konkurenčný Samsung, ktorý by mohol uviesť Galaxy S9 do predaja o niečo skôr ako zvyčajne.

Podľa ET News by mal Samsung začať vyrábať prvé kusy Galaxy S9 už v januári. Spoločnosť podľa dostupných informácií predstaví smartfón na MWC v Barcelone 25. februára 2018 a do predaja by ho mala uviesť už začiatkom marca. To je v prípade Samsungu novinka, pri vlajkových lodiach sme boli vždy zvyknutí na približne mesačné obdobie predobjednávok, ktoré delili oficiálne predstavenie telefónu od spustenia jeho predaja.

Dôvodom skoršieho uvedenia Galaxy S9 na trh môže byť fakt, že oproti modelu S8 ponúkne iba kozmetické vylepšenia, nakoľko bude využívať už osvedčený dizajn Galaxy S8 s praktickejším umiestnením snímača odtlačkov prstov pod fotoaparátom. Ďalším dôvodom je samozrejme konkurenčný boj. iPhone X je najdôležitejší telefón od Applu za posledných pár rokov a Samsung chce logicky minimalizovať čas, ktorý iPhone X trávi na trhu bez novej konkurencie. Niežeby neboli Galaxy S8 či Note 8 dostatočnou konkurenciou, avšak nové vlajkové lode zvyknú nakopnúť predaje.

A pre Apple, ktorý začal predávať iPhone X až začiatkom novembra, nie je skoršie uvedenie priameho konkurenta potešujúcou správou. Bez ohľadu na to, aké vysoké sú, resp. budú predaje nového iPhonu.

Zdroj: MSN

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S9 by mal byť predstavený vo februári 2018 (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit