Výrobca to oznámil na komunitnom fóre.

Samsung čoskoro sprístupní testovaciu verziu nadstavby One UI 2.0, ktorá je založená na systéme Android 10. Beta verzia novej nadstavby bude k dispozícii najskôr pre smartfóny radu Galaxy S10.

Samsung to potvrdil na oficiálnom komunitnom fóre, na informáciu upozornil portál SamMobile. Testovanie Androidu 10 odštartuje v Južnej Kórei, neskôr by sa malo rozšíriť aj do ďalších krajín. Presné dátumy nie sú dostupné, avšak beta bude spustená ešte v októbri.

Záujemcovia, ktorí sa budú chcieť zapojiť do beta testovania, sa budú môcť prihlásiť cez aplikáciu Samsung Members. Predpokladom je, že testovanie bude k dispozícii v krajine, kde žijete. Dostupnosť bety pre Slovensko zatiaľ nepoznáme.

Nadstavba One UI 2.0 prinesie niekoľko vylepšení Androidu, ako je napr. systémový tmavý režim aj s podporou aplikácií tretích strán. Pripomeňme, že Samsung priniesol vlastný tmavý režim už v Androide 9, v nadstavbe One UI 1.0. Nový Android tiež ponúka lepšiu kontrolu súkromia.

Medzi ďalšie vylepšenia One UI 2.0 budú patriť napríklad návrhy smajlíkov či vylepšená funkcia Digitálnej rovnováhy.

Samsung čoskoro spustí testovanie nadstavby One UI 2.0 s Androidom 10. Zdroj: SamMobile

Zdroj: SamMobile

Prečítajte si aj:

Samsung One UI 2.0 prinesie novinky zo systému Android Q

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit