Ponúkne rekordnú kapacitu a prenosovú rýchlosť.

Samsung oznámil svoje pamäťové moduly typu DDR5. Reaguje tak na nové počítače, ktoré boli oznámené začiatkom roka 2022, a podporujú technológiu DDR5 a zároveň aj na ďalšie odvetvia priemyslu, ktoré ju dokážu naplno využiť – či už ide o dátové centrá so servermi alebo autonómne vozidlá budúcnosti.

Technológia DDR5 je priamym nástupcom štvrtej generácie (DDR4), ktorá prišla na trh v roku 2013. V porovnaní s ňou ponúka až dvojnásobné rýchlosti a štvornásobnú kapacitu. V praxi to znamená, že DDR5 moduly pre dátové centrá môžu byť o veľkosti až 512 GB s prenosovými rýchlosťami 4800 Mbps.

Samsung však vydal aj krátke reklamné video, ktoré naznačuje, že v automobilovom priemysle by mohli byť prenosové rýchlosti tejto technológie na úrovni až 6400 Mbps a viac. DDR5 technológia je takisto aj energeticky efektívnejšia a to o 30 %. Je to dané tým, že do nových pamäťových modulov je možné zakomponovať integrovaný obvod pre napájanie, čo v prípade pamätí typu DDR4 nebolo možné.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit