Túto funkciu využijete, pokiaľ vlastníte Galaxy S21.

Bezdrôtový DeX bol predstavený s verziou používateľského rozhrania One UI 2.5, ktoré prišlo s uvedením Galaxy Note20. Bezdrôtové prepojenie DeX doteraz fungovalo iba s kompatibilnými televízormi a monitormi, takže jeho využívanie nebolo príliš rozšírené. S najnovšou verziou One UI 3.1 na Galaxy S21 sa začínajú veci meniť.

Pokiaľ chcete funkciu využívať, je potrebná aktualizácia na najnovšiu verziu klienta DeX v PC. Stlačte klávesovú skratku DeX v rýchlych nastaveniach telefónu a zvoľte DeX na PC. Následne vyberte zo zoznamu požadované zariadenie a pripojte sa. V tomto okamihu sa zobrazí výzva na pripojenie samotného počítača – stojí za zmienku, že to nefunguje, ak máte aktívnu funkciu Link to Windows, takže pred spustením DeX-u ju bude potrebné vypnúť.

Po pripojení získate známy zážitok z režimu DeX, aj keď v bezdrôtovom pripojení bude obmedzený na 1080p. 

Nevýhodou je, že podpora S Pen stále nefunguje podľa predstáv. Na druhej strane sa telefón dá aj naďalej používať bežným spôsobom, aj keď je pripojený k počítaču. Ak ale otvoríte napríklad aplikáciu Samsung Notes a v počítači prejdete do režimu kreslenia, budete musieť používať myš, pretože nemôžete zobrať telefón a začať kresliť pomocou pera S-Pen, čo je škoda. 

Pre používanie funkcie musíte vlastniť (zatiaľ) model série Galaxy S21.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.