Monitor Odyssey OLED G8 prináša krátku dobu odozvy len 0,1 ms pre akčné hranie

Samsung na veľtrhu IFA 2022 uviedol monitor Odyssey OLED G8 (model G85SB). Je to ďalší prémiový prírastok do rady Odyssey a OLED G8 je prvým herným OLED monitorom od spoločnosti Samsung. K dispozícii bude v ultratenkom 34-palcovom prevedení s jasným OLED panelom s technológiou Quantum Dot a so špičkovými hernými parametrami vrátane nízkeho času odozvy 0,1 ms a vysokej obnovovacej frekvencie 175 Hz.

Nový 34-palcový monitor Odyssey OLED G8 má vo svojej najtenšej časti hrúbku iba 3,9 mm čo je najmenej v tejto kategórii produktov. Jeho rám je kovový. Tento herný monitor s rozlíšením QHD (3440 × 1440) má pomer strán 21:9 so 100 % objemom farieb a farebným gamutom DCI-99,3 %.

Monitor Odyssey OLED G8 má certifikáciu VESA DisplayHDR 400 True Black, k dispozícii je vylepšená technológia AMD FreeSync Premium na plynulé zobrazovanie.

Monitor funguje ako všestranné centrum zábavy s možnosťou streamovania obsahu prostredníctvom služby Samsung Smart Hub. Tá umožňuje prístup k najnovším programom na platformách Amazon Prime, Netflix, YouTube a ďalších popredných poskytovateľov OTT (over-the-top) služieb, a to aj bez pripojenia k počítaču alebo mobilnému zariadeniu.

Integrovaný IoT hub umožňuje kontrolovať aj iné IoT zariadenia bezdrôtovo pripojené k monitoru a s aplikáciou SmartThings sa dajú ľahko sledovať IoT zariadenia v celom dome.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Gaming Hub

V monitore Odyssey OLED G8 je zabudované aj herné centrum Samsung Gaming Hub[1] – univerzálna platforma na objavovanie streamovaných hier.

Odyssey OLED G8 poskytuje používateľom aj ergonómiu pri hraní hier. Výškovo nastaviteľný stojan a možnosť nakláňania displeja umožňujú hráčovi nájsť ideálnu polohu a vytvoriť komfortné prostredie na hranie.

Samsung Odyssey OLED
Samsung Odyssey OLED

Ďalším doplnkom pre vytvorenie zaujímavej atmosféry je technológia podsvietenia CoreSync & Core Lighting+ z portfólia radu Odyssey. Nachádza sa na zadnej strane monitora a dopĺňa obsah na obrazovke synchronizovanými jasnými a živými farbami. K dispozícii sú porty Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) a USB-C a stereofónne 5 W reproduktory .

Odyssey OLED G8 bude celosvetovo dostupný od 4. štvrťroka 2022


[1] Samsung Gaming Hub je k dispozícii iba vo vybraných krajinách: Brazília, Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Kórea, Španielsko, USA, Spojené kráľovstvo.

Zdroje: Samsung

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.