Stabilná verzia bude vydaná koncom februára.

Samsung koncom roka 2021 predstavil aplikáciu, ktorá prácu s RAW formátom posúva na novú úroveň. Aplikácia Expert Raw bol v čase uvedenia dostupná iba pre model Galaxy S21 Ultra, do ktorého priniesla funkciu, ako je viacsnímková 16-bitová podpora RAW pre hlavný, ultraširokouhlý, teleobjektív a periskopický fotoaparát. To znamená, že je možné vytvárať zábery vo formáte RAW s lepšou ostrosťou, detailmi a dynamickým rozsahom.

Od prvého predstavenia aplikácia už prešla beta testovaním a dostala viacero aktualizácií, ktoré boli zamerané na opravu chýb a pridanie nových funkcií. Pred pár dňami Samsung potvrdil, že aplikácia bude mať podporu aj na novej sérii Galaxy S22 a očakáva sa, že sa dostane aj na niekoľko ďalších modelov. Už onedlho bude vydaná pre verejnosť – stane sa tak 25. februára.

Samsung Expert RawZdroj: AndroidPolice
Samsung Expert Raw

Aplikácia Galaxy Expert Raw

Aj keď nebol zatiaľ zverejnený zoznam kompatibilných zariadení, tak sa očakáva, že podporované budú iba zariadenia s dostatočným výkonom, aby dokázali využiť potenciál aplikácie. Je tak možné, že na základe toho budú podporované iba aktuálna a bývalé vlajkové lode, ktoré majú dostatočne výkonný čipset a požadovanú konfiguráciu fotoaparátov.

Očakávame teda, že stabilná verzia aplikácie Expert Raw by mala byť dostupná pre modely Z Fold3, Flip3 a pravdepodobne celý rad Galaxy S21 vrátane ďalších výkonných modelov roka 2021. Všetko podstatné o dostupnosti sa dozvieme už o pár dní.

Viac o aplikácii Expert Raw sa dočítate aj v článku nižšie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.