Deep learning na báze neurónových sietí a opäť o kus rýchlejší.

Spoločnosť Samsung pred pár týždňami poskytla prvý pohľad na nový procesor Exynos 9810 a teraz oficiálne ohlásila kompletnú čipovú súpravu s jadrami tohto CPU. Je to už tretia generácia jej vlastného procesora s podporou 1,2 Gbit LTE modemu a spracovania obrazu až do 4K@120 fps. Zároveň je to druhá generácia vyrobená 10 nm procesom.

Samotný procesor má 8 jadier rozdelených do dvoch klastrov. Štyri vysokovýkonné s frekvenciou 2,9 GHz a štyri s nízkou spotrebou a výkonom pre bežné činnosti z dôvodu úspory energie. Oproti predchodcovi má mať CPU až 40% nárast výkonu v multi-jadrovom režime. V jednojadrovom výkone má dvojnásobný výkon oproti predchodcovi. Svoj podiel má na tom aj zvýšenie kapacity cache. Technológia deep learning bude asistovať pri fotografovaní ale aj pri technológii rozpoznávania tváre na fotografiách ale aj odomykaní smartfónu.

Multimediálne novinky Exynos 9810 by mali priniesť vylepšenia v stabilizácii obrazu a lepšiu svetelnosť zaznamenanú do fotografií aj pri nízkej úrovni svetla. Takisto aj spomenuté 4K video so 120 sn./s. CPU má aj samostatnú procesorovú jednotku na uchovávanie osobných biometrických dát ako údaje o sietnici, tváre a odtlačkoch prstov.

Tento procesor očakávame aj vo vlajkovej lodi Samsung Galaxy S9 / S9+, ktorú výrobca čoskoro predstaví. Prítomnosť tohto CPU ale nie je oficiálne potvrdená.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Samsung chce zavariť Applu. Galaxy S9 by mal uviesť na trh skôr ako obvykle

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.