Samsung má v roku 2024 zapracovať na displejoch modelov nižšej triedy Galaxy A.

Modelový rad Samsung Galaxy A je známy tým, že sa doň radia modely strednej triedy, no aj lacné zariadenia nižšej triedy. Juhokórejský výrobca smartfónov sa pritom na trhu profiluje aj tým, že ponúka prémiové displeje aj v lacnejších zariadeniach už dlhšiu dobu, keďže aj lacnejšie modely zvyčajne disponujú OLED displejom. V modeloch zo série Galaxy A1x to však nebolo doteraz štandardom.

Posledným zástupcom tejto série je model Galaxy A14, resp. Galaxy A14 5G. Oba tieto modely však disponujú len displejom typu PLS LCD, ktorý už dnes nie je štandardom takmer nikde. Zdá sa však, že práve Samsung chystá revolúciu v displejoch a budúci rok sa dočkáme lepšej výbavy aj pre lacné zariadenia.

OLED aj do nižšej triedy v sérii Galaxy A

Posledné modely v sérii Galaxy A s cenovkou okolo 200 eur sú práve modely Galaxy A14 (5G). Už čoskoro sa ale dočkajú nástupcu, ktorým má byť model Samsung Galaxy A15. Tento telefón podľa všetkého bude už disponovať OLED panelom, ktorý je energeticky efektívnejší a príjemnejší na používanie. Práve displej je zvyčajne totiž tým, čo chceme mať kvalitné.

Zdroj: TOUCHIT.sk
Displej na telefóne Galaxy A54

Vylepšenia v tomto smere sa tento rok dočkal aj model Galaxy A24, ktorý je o kúsok lepšou triedou od Galaxy A14. Aj tento telefón v roku 2023 ponúkol už OLED panel, čím Samsung naznačil, že chce sériu Galaxy A posúvať v tomto smere ďalej. A už v roku 2024 by mala spoločnosť pokračovať v trende lepších displejov aj v lacných telefónoch.

Ako to ovplyvní cenu telefónov?

LCD displeje sú zvyčajne súčasťou výbavy lacnejších smartfónov z jedného dôvodu a ním je cena. Tieto displeje sú lacnejšie ako OLED panely, čím si výrobcovia môžu udržať nižšiu cenu aj samotného telefónu. V prípade série Galaxy A to nebolo inak, Samsung tieto displeje nasádzal výhradne do lacnejších modelov. OLED displej v modeli Samsung Galaxy A15 by mohol teoreticky zvýšiť cenu telefónu.

Je však pravdou, že ceny OLED panelov už nie sú také vysoké ako v minulosti. Samsung by tak pre sériu Galaxy A v nižších cenových kategóriách mohol siahnuť po paneli nižšej kvality taktiež s nižšou cenou. Je teda pochopiteľné, že kvalita v tomto prípade nebude rovnaká ako napríklad pri OLED displejoch v sérii Galaxy S.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.