Ponúka vylepšený čipset a rýchle nabíjanie.

Telefón nadväzuje na tohtoročný model Galaxy A52 5G a je vybavený vylepšeným procesorom Qualcomm Snapdragon 778G a bude dostupný na Slovensku v čiernej, bielej, zelenej a fialovej farbe za cenu 449 eur.

Smartfón A52s 5G je súčasťou rozsiahleho ekosystému Samsung Galaxy, do ktorého patria okrem iného slúchadlá Samsung Galaxy Buds Pro, šikovný prívesok Samsung Galaxy SmartTag alebo tablet Samsung Galaxy Tab S7 / S7+.

Smartfón Galaxy A52s 5G je vybavený displejom Infinity-O s technológiou Super AMOLED a uhlopriečkou 6,5 palca čiže 16,5 cm. Hráčov poteší predovšetkým plynulé prekreslenie pohybu vďaka obnovovacej frekvencii 120 Hz.

Fotoaparát

So štvoricou fotoaparátov Multi Role sa kreatívci naozaj vyhrajú. Hlavný modul má 64 Mpx a optický stabilizátor, okrem toho je k dispozícii aj ultraširoký fotoaparát, teleobjektív a makroobjektív. Selfie fotoaparát na prednej strane má rozlíšenie až 32 megapixelov.

  • Fotoaparát s optickým stabilizátorom na zadnej strane – modul s rozlíšením 64 Mpx produkuje čistejšie zábery cez deň a jasnejšie v šere či v noci. Vďaka stabilizátoru budú ostré aj v tme.
  • Selfie fotoaparát – s 32 megapixelmi umožní vytvárať detailné selfie aj po zväčšení na počítači.
  • Ultraširoký objektív a makroobjektív – ultraširoký modul má uhol záberu 123˚, čo ocenia milovníci rozmanitých krajiniek i architektúry. Vďaka makroobjektívu s 5 Mpx vyniknú detaily, ktoré zvyčajne oko nevidí.
  • Režim Single Take / nočný režim – v režime Single Take stlačíte spúšť a umelá inteligencia ponúkne niekoľko variantov výslednej snímky. V nočnom režime sa nemusíte báť rozostrených fotografií ani v úplnej tme.
  • Režim Fun – fotografie je možné vylepšiť pomocou najrôznejších filtrov a motívov rozšírenej reality.

Zameranie na hry

Samsung Galaxy A52s 5G je vybavený technológiou Game Booster založenou na umelej inteligencii, ktorá poteší najmä náruživých hráčov. Funkcia Frame Booster pridáva medzi jednotlivé herné okienka virtuálny obraz, čo znamená plynulejšie prekreslenie pohybu pri rýchlych herných akciách. Batéria s kapacitou 4 500 mAh a rýchle nabíjanie s výkonom 25  uľahčí priebežné nabíjanie. Táto rýchlosť je v strednej triede štandardným no vítaným údajom.

Tiež si môžete aj bez slúchadiel vychutnať kvalitný stereo zvuk, ktorý ocenia hráči aj milovníci filmov či seriálov. Vstavané reproduktory sú vybavené technológiou Dolby Atmos, čo znamená nielen kvalitné audio, ale aj priestorové efekty. 

Telefón spĺňa certifikáciu IP67, takže je odolný voči vlhkosti aj prachu a vo vode vydrží ponorený až do hĺbky 1 metra po dobu 30 minút. Stačí ho len osušiť a ďalej používať bez obáv z poškodenia.

5G konektivita

Medzi výrazné prednosti nového Samsungu Galaxy A52s 5G patrí aj rýchle pripojenie do 5G siete. Nejde len o rýchlejší dátový tok, dôležitou vlastnosťou 5G je aj rýchla odozva a teda menšie zahlcovanie vyrovnávacej pamäte v rýchlych herných akciách, kde sa iné telefóny môžu zasekávať.

Ďalšie vlastnosti

  • RAM Plus – optimalizované rozšírenie pamäte, vďaka ktorému aplikácia beží rýchlejšie.
  • One UI 3 – prepracované požívateľské rozhranie, ktoré uľahčuje a zrýchľuje prácu s telefónom – aj na veľkých displejoch
  • Samsung Knox – bezpečnostný systém, ktorý telefón chráni 24 hodín denne.
  • Funkcia Easy Share v ekosystéme Galaxy – aplikácia Enhanced Quick Share umožňuje inteligentné a intuitívne zdieľanie súborov dokonca aj v priečinkoch.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.