Ide o jednu z väčších aktualizácií, ktorá okrem záplat pridáva aj novinky.

Nedávno predstavený telefón strednej triedy Samsung Galaxy A54 dostáva v týchto dňoch veľkú aktualizáciu systémového softvéru. Informuje o tom portál AndroidHeadlines.com s tým, že aktualizácia je už dostupná v Ázii, Afrike, Austrálii a Latinskej Amerike, pričom Európa a Severná Amerika by sa mali dočkať čoskoro.

Spomínaná májová aktualizácia má veľkosť takmer jeden gigabajt a okrem tradičných bezpečnostných záplat a opráv, ktorých má byť okolo 70, prináša aj pár vylepšení. Jednou z nich je funkcia Image Clipper. Prvýkrát sa objavila začiatkom tohto roka v rade Galaxy S23 a nedávno ju dostal aj starší Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Ide vlastne o možnosť vystrihovania určitých objektov z fotografie. Pri prezeraní snímkov v Galérii stačí na želanom objekte podržať prst a umelá inteligencia ho z nej behom chvíle „vyreže. S takýmto výstrižkom sa dá ďalej pracovať, uložiť ho ako samostatnú fotografiu, alebo ho zdieľať či napríklad vložiť do nejakého wordovského dokumentu a prezentácie. Svojím spôsobom teda ide o opak vymazávania neželaného objektu z fotografie, o čom sme písali v našom staršom článku.

Okrem fotografií sa dajú objekty vyrezávať aj z videa po jeho pauznutí. Treba však dodať, že funkcia Image Clipper funguje iba v aplikácii Galéria priamo od Samsungu, teda tej, ktorá je v telefóne predinštalovaná z výroby. Ak používate nejaké iné riešenie tretích strán, Image Clipper tam nebude fungovať.

Nejde o nejakú zásadnú funkciu, ale niektorým používateľom sa môže hodiť. Navyše, z vlastnej skúsenosti môžeme povedať, že väčšinou funguje veľmi spoľahlivo a umelá inteligencia pri vystrihovaní presne určí obrysy daného objektu.

Zdroj: AndroidHeadlines.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.