Smartfóny strednej triedy od Samsungu doplní aj model Samsung Galaxy A55.

Modelový rad Samsung Galaxy A získava veľkú pozornosť každý rok. Vlajkové lode zo série Samsung Galaxy S24 síce tento rok obdržali veľký úspech, no viacerí sa už tešia na modely strednej triedy, ktoré budú spadať práve do série Galaxy A. Tohtoročná generácia smartfónov bude pozostávať najmä z modelov Galaxy A35 a Galaxy A55, ktoré sú aktuálne predmetom viacerých únikov, špekulácií, no aj certifikácií. Najnovšie sa tak dozvedáme, kedy by sa tieto modely mali dostať do predaja, resp. uviesť na trh.

Posledný únik informácií sa sústreďuje najmä na nemecký trh, kde by sa telefóny mali začať predávať už o pár týždňov. Čiže všetky úniky, ktoré smerovali k predstaveniu v marci 2024, sa nám teraz potvrdzujú a zdá sa, že odhalenie týchto telefónov je už skutočne za rohom.

Samsung Galaxy A55 príde na trh už čoskoro

Informácie o tom, že modely Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35 prídu do predaja už v marci, unikli už dávnejšie. Stále však nebolo jasné, aký dátum si Samsung zvolí, keďže marec je pomerne široký pojem. Teraz je ale už viac než pravdepodobné, že predstavenie prebehne v prvej polovici mesiaca, konkrétne 11. marca 2024. Toto je dátum, ktorý sa má týkať nemeckého trhu a rovnako oboch spomenutých modelov. Telefóny Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35 teda už čoskoro zavítajú aj na predajné pulty a je vysoko pravdepodobné, že tento dátum sa bude týkať aj Slovenska.

Samsung Galaxy A55 na reálnych snímkachZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy A55 na reálnych snímkach

Ako sme však už vyššie uviedli, predstavenie telefónov zo série Galaxy A sprevádza aj množstvo ďalších únikov. Model Samsung Galaxy A55 by sa mal predávať na trhu v štyroch farbách, konkrétne ide o tmavomodrú navy, bledomodrú, bielu a fialovú. Samsung by tak zvolil tradičné farby, ktoré by doplnil napríklad o živšiu fialovú. Séria Galaxy A sa totiž zameriava aj na mladších zákazníkov, ktorí radi volia menej tradičné prevedenia telefónov.

Len nedávne úniky pritom poukázali aj na ceny telefónov, ktoré by mali byť lacnejšie ako predchádzajúca generácia v podobe Galaxy A54 a Galaxy A34. Podľa týchto únikov by teda mal model Galaxy A55 štartovať v Európe s cenou 479 eur a Galaxy A35 zasa na úrovni 379 eur. Na internete unikli už aj snímky telefónov, ktoré majú opäť vsadiť na známy dizajn telefónov od Samsungu.

Zdroj: androidpolice.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.