Samsung Galaxy A55 sa podarilo zachytiť na reálnych snímkach.

Model Samsung Galaxy A55 sa čoraz viac spomína v únikoch, no aj v certifikáciách. Zaujímavý model strednej triedy od Samsungu bude ďalšou generáciou úspešnej série, ktorá láka používateľov na vyšší výkon, no aj skvelý fotoaparát spolu s ďalšími slušnými súčasťami výbavy. Juhokórejský gigant si s modelmi zo série Galaxy A5x získava každý rok fanúšikov Androidov, ktorí jednoducho chcú dobrý telefón s dlhou softvérovou podporou, no za nízku cenu.

Dizajn tohto smartfónu pre nás už dlhšiu dobu nie je tajomstvom, nakoľko sa objavil vo viacerých renderoch. Vzhľadom by sa teda mal podobať na svojho predchodcu Galaxy A54, no aj na vlajkové lode zo série Galaxy S. Teraz sa nám tak dizajn tohto telefónu potvrdzuje, nakoľko sa objavil na prvých reálnych snímkach. Opäť pôjde o elegantný smartfón, ktorý bude mať používateľom čo ponúknuť.

Samsung Galaxy A55 sa objavil na fotografiách

Predstavenie nových modelov strednej triedy od Samsungu je už za rohom. Juhokórejský výrobca smartfónov, no aj inej elektroniky by mal modely Galaxy A55 a Galaxy A35 predstaviť už v marci, na čo poukazovali viaceré úniky. Fotografie jedného z dvojice týchto dvoch modelov potvrdzujú, že Samsung je už pripravený na ich predstavenie a ich uvedenie na trh teda dlho nepotrvá.

Galaxy A55 na snímke potvrdil úniky dizajnu, ktoré kolovali internetom už dlhšiu dobu. Na snímkach sa telefón objavil v čiernej a bielej farbe, čo znamená, že Samsung vsadí aj na tradičné farby. Okrem nich sa však očakáva, že modely strednej triedy budú dostupné aj v trochu odvážnejších a veselších farbách.

Vo výbave modelu Samsung Galaxy A55 sa očakáva prítomnosť čipsetu Exynos 1480, ktorý by mal byť najvýkonnejším čipsetom od Samsungu určeným pre strednú triedu. Fotografickú výbavu telefónu bude tvoriť 50 Mpx hlavný snímač fotoaparátu spolu s 12 Mpx ultraširokouhlým a 5 Mpx makro snímačom. Selfie fotoaparát bude mať zasa 32 Mpx. Batéria smartfónov podľa doterajších únikov získa kapacitu 5000 mAh a nabíjanie bude štandardne s výkonom 25 W.

Operačný systém nového Galaxy A55 bude v podaní Androidu 14 spolu s nadstavbou One UI 6.1. Otázkou však zostáva, či ponúkne aj AI funkcie známe z modelov zo série Galaxy S24, prípadne 7 rokov aktualizácií, ku ktorým sa Samsung čoraz viac prikláňa.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.