Predstavenie nového Galaxy A55 sa už nezadržateľne blíži.

Pozornosť okolo modelov Samsung Galaxy A55 a Galaxy A35 sa neustále zvyšuje. Ich predstavenie sa už skutočne blíži, na čo dnes poukazuje aj oficiálny teaser k predstaveniu. Ten nám potvrdzuje dátum predstavenia smartfónu, no dostávame sa aj k ďalším informáciám. Tie sa spájajú s výbavou telefónov a tiež ich softvérovou podporou, ktorá nebude pravdepodobne taká dlhá, ako je to pri novej sérii Galaxy S24.

Otázkou je taktiež to, či nové modely budú disponovať AI funkciami, ktoré spôsobili veľkú vlnu záujmu práve pri sérii Galaxy S24. Len pár dní pred predstavením telefónov sa teda dostávame k podstatným informáciám, ktoré nám odpovedajú na všetky otázky spojené s novými telefónmi.

Samsung Galaxy A55 príde vo verzii s 12 GB RAM

Jednou z najväčších informácií, ktoré sa teraz dozvedáme, je nová pamäťová konfigurácia modelu Galaxy A55. Ten by mohol tento rok ponúknuť verziu s 12 GB RAM, čo by bolo prvý raz, kedy by modely zo série Galaxy A5x ponúkli takúto RAM. Doteraz bola vrcholnou hranicou 8 GB RAM, po novom by však mala byť pokorená. Avšak model Samsung Galaxy A55 sa objavil v platforme Geekbench, kde disponuje 12 GB RAM. Zatiaľ nie je isté, či Samsung predstaví tento model aj na verejnosti a či bude táto verzia dostupná na všetkých trhoch alebo obmedzená len pre vybrané trhy. Samsung by však mohol nastaviť nový štandard vyššej RAM aj v strednej triede.

Softvérová podpora po vzore Galaxy S24 sa konať zrejme nebude

Sedem rokov aktualizácií je taktiež štandardom, ktorý Samsung predstavil so sériou Galaxy S24. Dlhšia softvérová podpora imponuje fanúšikom a priťahuje k sebe pozornosť, zdá sa však, že v strednej triede nebude dostupná. Modely Galaxy A55 a Galaxy A35 by teda mohli prísť na trh s prísľubom štyroch aktualizácií Androidu a piatich rokov softvérovej podpory aj pre bezpečnostné záplaty. Sedem rokov podpory by aspoň teraz mohlo byť exkluzivitou série Galaxy S24. Tu ale treba spomenúť, že modely strednej triedy sa na trhu držia kratšie ako vlajkové lode, preto je toto rozhodnutie úplne pochopiteľné.

Samsung Galaxy A55 na reálnych snímkachZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy A55 na reálnych snímkach

Rovnako sa však pozornosť upriamuje aj na Galaxy AI, teda nové funkcie umelej inteligencie v telefónoch. Ani túto súčasť by však pripravované Galaxy A55 a Galaxy A35 nemali ponúknuť, keďže si Samsung bude chcieť udržať túto súčasť ako exkluzivitu vlajkových lodí.

Predstavenie už 11. marca

Indická divízia Samsungu vypustila teasery na predstavenie modelov Galaxy A55 a Galaxy A35. Potvrdila nám tak aj predstavenie smartfónov s konkrétnym dátumom, ktorým by mal byť 11. marec. Telefóny by v tomto čase mali prísť aj na európsky trh a zdá sa , že ich uvedenie sa nebude preťahovať. Oficiálne odhalenie nových modelov strednej triedy sa teda udeje už budúci týždeň.

Zdroj: sammobile.com (1, 2, 3, 4)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.