Samsung Galaxy A55 prinesie čipset Exynos a poznáme aj detaily fotoaparátu.

Len nedávno sa na trhu objavil model Samsung Galaxy S23 FE a už tu máme novinky o ďalšom pripravovanom smartfóne. V príprave je ďalšia generácia smartfónov strednej triedy, ktorou má byť model Samsung Galaxy A55. Tento smartfón pritom príde na trh až začiatkom budúceho roka, no už teraz sa na ňom pracuje a vďaka skorším únikom sa môžete pozrieť aj na základ jeho výbavy.

Informácie o základných špecifikáciách smartfónu pritom priniesol aj portál andro4all.com, ktorý poukázal na čipset a zostavu fotoaparátu pre pripravovanú novinku strednej triedy od Samsungu. Ak si teda brúsite zuby na smartfóny strednej triedy, mali by ste sa mať na pozore.

Samsung Galaxy A55 získa čipset Exynos

Už dve generácie smartfónov z radu Galaxy A5x získali čipset Exynos. Tento čipset pochádza z dielne Samsungu a v rovnakom trende bude pokračovať aj ďalšia generácia smartfónov. Samsung Galaxy A55 by teda mal získať čipset Exynos 1480, ktorý bude o niečo výkonnejší než predchádzajúca generácia.

Galaxy A54 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Galaxy A54 5G

Stále však pôjde o telefón strednej triedy, čomu bude nasvedčovať ako výkon, tak aj ďalšie špecifikácie. Aby sme však boli konkrétni, upriamime pozornosť práve na fotoaparát smartfónu, ktorý sa rovnako stal predmetom skorších únikov informácií.

Poznáme informácie aj o fotoaparáte

Hlavným snímačom fotoaparátu modelu Samsung Galaxy A55 má byť 50 Mpx širokouhlý snímač so zatiaľ neznámym označením. Tento snímač má doplniť aj 12 Mpx ultraširokouhlý a taktiež makro snímač. O tom však zatiaľ nemáme žiadne dodatočné informácie a budeme si na ne musieť počkať.

Selfie snímač fotoaparátu má mať zasa 32 Mpx. Odhalenie smartfónu sa odhaduje na marec 2024, všetky podstatné informácie však neskôr vyplávajú na povrch. Už tieto úniky však dokážu priniesť základné informácie o tom, v akom duchu sa bude telefón niesť.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.